Smartcard Komunikacija

Z

zmanultra

Guest
Kako mogu dobiti informacije iz SmartCard povezati sa mojim računalo preko serijskog porta COM1. veza. SmartCard je goldwafer koji sadrži PIC i EEPROM 24C16 16F84A, a čitatelj je im koristeći smartmouse / Phoenix. [Color = red] 3.. isti post. Drugi izbrisana. ! Upozorenje [/color] - mw

možete ga pronaći na ovim web stranicama h ** p :/ / nokiafree.org/forums/f33/ss = 65fb4bf2e6c03ea0f1aa3f45749b7f65 &

Bok ispričavam se ja mislim da im nije jasno, trebam "Kôd" postupak za stjecanje podatke s kartice kad je spojen na smartmouse / Pheonix čitač / pisač koji je spojen na moj komunikacijskog priključka 1 COM1 kao što možete vidjeti na slici ono što mislim

Žao nam je, ali to je samo programer sklop. ga koristiti za prijenos firmware pada iz prevodilac za PIC-a flash-ROM. To se radi sinkrono (CLK i I / O). Kako komunicirati sa smart kartica (npr. za čitanje / pisanje u EEPROM) trebate smard čitač kartica. Razlika je u tome, da je komunikacija je tada asinkroni. To znači da je Vijeće za provedbu mira treba konstantna sat od 3,57, 5 ili 6 MHz na svojoj CLK-pinski (kao i svi CPU). Komunikacija se obavlja putem asinkrono I / O pin, slično kao na RS232 komunikacije. Nisam razumio točno: imate dva uređaja? # 1 je PIC programer po svoj posted shematski. # 2 je smartmouse / Phoenix cardreader. MIK

žao .... ovdje je važan dokument koji sadrži vaš želite .... Nadam se da ta volja će pomoći .... ja bi pokazali vam je ovaj prije uprava i obrana čovjeka. : Wink:

Imate: a) programiranje uređaja, b) (i očekivati) je goldwafer ili druge chipcard. Vi trebate: c) Neka vrsta koda želite popuniti karticu (kao kod GSM kartica, TV kartica kod, garaža broj kartice ili samo razvio kod za bilo što drugo), d) neka vrsta "softveru za programiranje" gurnuti kod na kartice elecing vam je dao link iznad. Njegova dobra za d), a neke od stvari c) objasnio sam vam sve što je u ovom thread: http://www.elektroda.pl/eboard/searchtopic71797-.html Vjerojatno biste trebali pročitati nit opet, da shvate što radite ili kako bi se bolje izraziti ono što nedostaje

[Quote = zmanultra] Kako mogu dobiti informacije iz SmartCard povezati sa mojim računalo preko serijskog porta COM1. veza. SmartCard je goldwafer koji sadrži PIC i EEPROM 24C16 16F84A, a čitatelj je im koristeći smartmouse / Phoenix. [Color = srebrna] 3.. isti post. Drugi izbrisana. Upozorenje [/color] [/quote] što trebate uploadati utovarivač kod u slici, onda možete dobiti EEPROM podatke u Phoenix modu.

nas not čini se da razumijete što mislim dudes .......... imam programer ---> Pheonix / smartmouse imam SmartCard -------> Goldwafer znam kako učitati datoteke u slici i EEPROM ali ono što znači da je prilikom pisanja moja "jednostavan" aplikacija, trebam postupak "čim uđe u čitač kartice" Želim -----> broj procedura znati da je kartica umetnuta. kada je umetnut kako u "komuniciraju" poslati, ažurirati, ček, recive podataka o njemu ...... kao što su varijable i sl. ja znam kako se program u pic assebley sada i C i C + + ........ .... ali ja ne trebate puno detalja ... samo GUID linija realy će pomoći molimo dečki trebam pomoć molim uzzz: (

Želim redovito ili način uključiti u program koji će im za pisanje, kako bi dobili 1 - znamo da je smartcard inerted 2-neki način dobiti / primiti na podatke na slici u SmartCard im ne siguran ako im smisao hopfully ja am. molim dečki, dajte mi neke pomoći im disperate za ur pomoć dudes: cry:

SmartCard sučelje se kontrolira čitatelja na karticu odnosno čitatelj uvijek pokreće transakciju i kartice odgovore. ako je potrebno čitatelju priznati da kartica je prisutan; koristiti ATR; Program karticu procesor da pošalje ATR; string nakon reseta. tada okidač čitatelj resetirati kada je kartica umetnuta prekidač pokreće. što se tiče kartica transakcija, njegova prilično jednostavan, program za kartice tako da se donosi na reset ATR onda skače u ulaznoj petlji, čekajući upitu, možete to učiniti slijedeći ISO 7816 standarda, ako želite da sustav bude kompatibilan s drugima, ili pomoću mnogo jednostavniji protokol ako je samo za ovaj jedan projekt. na minimum li zaista samo trebate neke serijske rutine slati i primati podatke iz kartice. jedna stvar koju treba imati na umu je da su mnogi programeri sat karticu na 3,57 MHz tako da ćete morati pisati serijske rutine za tu taktom (ili što god takta svoj posebni čitač koristi)

[Quote = zmanultra] želim redovito ili način uključiti u program koji će im za pisanje, kako bi dobili 1 - znamo da je smartcard inerted 2-neki način dobiti / primiti podatke za provedbu mira u SmartCard im ne siguran ako im smisao hopfully sam ja. molim dečki, dajte mi neke pomoći im disperate za ur pomoć dudes: cry: [/quote] Da bi dobili ideju kako to može biti učinjeno možete pogledati u Ponyprog izvornog koda ovdje: http://sourceforge.net/ Projekt / showfiles.php? group_id = 2141 srdačan pozdrav

:) Rob13572468 u znati kada je u rekao da je "koristiti ATR," i programiranje kartice procesor da pošalje ATR. ne i da su u programu koji im ide na pisanje i učitati u kartama procssore? ono što im pokušava reći je da bih trebao uključiti ART u mom mom programu. i jedna stvar koju ja ne razumijem, dobro im pokušavaju tražiti i pitati ljude, ali nema pomoći .. što im kupuje ovu knjigu nazvao >>>> Serijski PIC'n Šalje: PIC mikrokontroler Serijski Communications Roger L.evens ali im čeka pošiljka koja će se jedan do dva tjedna .. tamo trebam ur pomoć čovjeka molimo bro im beging polukružno čovjeka .. ja stvarno potrebna pomoć čovjeka. Ono što ja dont dobiti je da kako mogu napraviti ATR trebam primjer ili somthing .... ja dont znati kako to učiniti odmoriti i samo je potrebno prijeći ovo područje i bolestan biti u pravu .. molimo vas čovječe daj mi mudrost ur braco. Molim u.

U osobnom mail sam sendt vam knjiga ("pametne kartice programeri kit.zip") prije nekoliko dana koji pokriva sve aspekte SmartCard. U poglavlju 4. je također u detalje objasniti, što je ATR (Answer to Nanovo naoštriti) i što učiniti o tome. Vjerojatno prvo biste trebali čitati dokument, pokušajte razumjeti glavne teme, a zatim se vratiti? Što želite to nije "lako" i "brzo" nešto poput provedbe neku vrstu sortiranja algoritam. Postoji mnogo složenih funkcija u jednom složenom okruženju. BEZ neke osnovne razumijevanja stvari koje želite da se bave s vama nikada neće biti u mogućnosti da biste dobili određeni napredak u vašem zadatku.

Najlakši način da to učinite je stvarno koristiti picbasic pro, to će se sakriti puno detalja koji čine projekt tako komplicirano. ona također ima sve serijski na raspolaganju rutine, tako da nećete morati da ih pisati. odgovoriti na vaše pitanje, da želite imati ATR poslati functionlity kodira u svoj program. pomoću picbasic, to ne bi trebao biti velik posao, napisati program koji prati promjenu ovih redaka: početak: 1. slati ATR (samo niz bajtova) se na 9600 baud 2. čekati na ulaz naredbe, obično 5 bytes je norma 3. ako se naredba = ... onda goto ExecuteThisCommand 4. ako se naredba = ... onda goto ExecuteNExtCommand ... ... 5. Nakon što je naredba izvršena, možda poslati odgovor (poznat kao ACK, obično 2 bytes) 6. Idite na 2 i taj u osnovi to .. kartica počinje slanjem ATR i onda samo sjedi na ulaznoj petlji, čekajući zapovijedi i izvršavanje one koje prima. Stvarni osnovni program će biti vrlo lako za napraviti. imajte na umu da wouldnt biti iso7816 compliant, postoje hrpa pravila koja morate slijediti da za to, ali to će raditi ono što vam treba ....

još jedna stvar ... postoji tvrtka zove zeitcontrol koji čini proizvod pod nazivom Basicard, što je u suštini smartcard okruženje koje je u potpunosti programirati u osnovni koristite IDE koje oni pružaju, kao i (besplatno). Sustav je super, a također je iso7816 prigovor ... ako vam je potrebna da se stvari učinio i dont imati vremena za pisanje hrpu koda koji će biti daleko najbrži način za to učiniti ... Sustav radi samo o njihovim karticama da oni prodaju (koji su programiran s basiccard okoliša na njih), tako da wouldnt biti u mogućnosti koristiti goldcard ali pročitao da bi ste raditi.

ovdje, bilo je predobro informacije za mene, to je dugo vremena da sam bio u potrazi za nekim informacijama u ovom feild, imam pitanje, postoji li neki smartcard koji bude MCS-51 MCUs u njemu (kao AT89c2051), a ako je, kako možemo ga prepoznati? hvala,

postoji nekoliko SmartCard vani s Atmel jezgri; su funcards i Jupitera kartice imaju 8515-ih, 2313, 2343 u njih. priznavajući ih dobiva littlebit teže, a ovisi o tome je li kartica sadrži flash based procesor ili je komercijalni dizajn (odnosno izgrađen s maskom ROM). sve flash based (programirati) SmartCard su stvarno isti osnovni dizajn kao i proizvodnje čipova dostupnih, na primjer, sramotno goldcard je samo pic 16F84 i 24LC16 EEPROM-u, s važnim žice izvedoše SmartCard kontakata (MCLR, VCC , VSS, RB6, RB7). ove kartice su programirani na isti način kao što bi programirati pojedine žetone pa ako želite da vidi je li kartica Atmel temelji, najbolji način je da ga pokušati spojiti na Atmel programer i vidjeti da li stvari kao što su osnovne konfiguracije bitova može se čitati ...

iv figued kako napisati serijski rutinu u picbasic za provedbu mira u pametnoj kartici. ja pravedan poslati ATR zatim čekati naredbu biti poslana itd., ali bio sam zadivljen što da radim ... ili ono programiranje laugauge mogu komunicirati s PIC-a ... u znati djela poput "DTE". u kojoj, ako ja mogu slati naredbe za pametne kartice "i da je jedan dio mog projekta .... ja pravedan dont znati što laugauge za korištenje ... Delphia ... laboratorij prozori CVI .... C + + ... ja ne znam što dudes molimo Vas da ja stvarno potreba ur pomoć: dečki. Cry.:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back