prsti i multiplikatori

Y

yaasi

Guest
Koja je razlika između tranzistora ukazivanje i multipliciranja?

Yassi: Iz mog znanja Fingers znači rezanje ukupnu širinu u prstima. tj. W = 20u, L = 2u. Sada ako mi prst da jedan do pet prstiju, parametri su kao W = 4U, L = 2u, prsti = 5. Množenje: Da imaju isti transitor u broju puta. tj. imate jedan transitor W = 5u, L = 2u, prsti = 3, množenje = 4. To znači da imate četiri kitice medunarodnih tri fingered tranzistore s w = 5u, l = 2u za svaki prst. Pretpostavljam da je to točno. Ali trebam konformaciju. Bcoz to stvar koju ćete vidjeti u Virtuso shematski urednik. Ingeneral ćemo koristiti View logiku za schematics. To je razlog zašto Ja sam ne siguran o tome. Komentari su dobrodošli.

Također želim učiti o tome. Za mene to ne čini differenceo (∩ _ ∩) o ...

Za simulacije, ako koristite množitelja u shematski onda pun odvod i izvor područje će se dati u Netlist. Ako koristite prste onda to treba izračunati smanjenu izvor / drenažu prostor za simulaciju. Međutim, ukazivanje MOS će vam dati manje parazitska otpor.

U tranzistora prst može koristiti S / D čvor. A množitelji su signle tranzistora s themsleve je S / D. Trebali raspored prstiju transisitor i multiplikatori, a vi ćete znati sve.

Razmotrimo imamo jedan transitor od W = 5u, L = 2u, Fingers = 3, množenja = 4. To znači da imate četiri kitice medunarodnih tri fingered tranzistore s w = 5u, l = 2u za svaki prst. Ako tranzistor ima tri prsta onda to znači da se njegova ili S ili D spojio, a mi ćemo spojiti ostatak obred. Ako uzmemo u obzir množitelj tu smo spojiti sve S zajedno i D zajedno. Nisam ga mogao dobiti ispravno kako su oni drugačiji? Bilo kako ukupna širina = w * f * m (ž širine, F-prsti, m-multiplikatori) ....

Yassi: To je ono što sam rekao ranije. U ovoj temi sam malo loše. Pričekajmo, ako netko daje komentar na ovo. Nažalost za izradu ste zbunjeni.

Možemo reći da su funkcionalno isti. Ali morate pobrinite se izgleda i sheme. su isti, inače to ne može proći GV ček. Acctually, područje konzumira su različiti, jer multipla prsti tranzistor može podijeliti svoje difuzije područje biti ili izvor ili odvod. [Quote = yaasi] Razmotrimo imamo jedan transitor od W = 5u, L = 2u, Fingers = 3, Množenje = 4. To znači da imate četiri kitice medunarodnih tri fingered tranzistore s w = 5u, l = 2u za svaki prst. Ako tranzistor ima tri prsta onda to znači da se njegova ili S ili D spojio, a mi ćemo spojiti ostatak obred. Ako uzmemo u obzir množitelj tu smo spojiti sve S zajedno i D zajedno. Nisam ga mogao dobiti ispravno kako su oni drugačiji? Bilo kako ukupna širina = w * f * m (ž širine, F-prsti, M-multiplikatori) .... [/quote]

multiplikatori; odvojene tranzistori povezani u paralelnim prstiju, paralelno tranzistora udio difuzne; tj. jedan odvod ili izvor širenja dijeli između dva tranzistora, i tako, to smanjenje parazitski kapacitet

kako se odlučimo maksimalne && minimun brojeve prstom u izgledu

Negdje sam koristiti podjelu jednog MOS do dva za podudaranje. Ali ako to ne trebaju utakmicu, ukazivanje će biti bolje za izgled. Ali za RF dizajn, ukazivanje je bolje za smanjenje parazitske kondenzator. ali za simulaciju, tamo će niti drugačije.

Od "definition" točke gledišta, oni su potpuno isti. Oni su dva različita načina da razgovaraju o paralelnim MOS tranzistora. Razlika je u tome PCELL (parametrizirana stanica) daje vam tranzistor u jednom i drugom slučaju ... - Prste: To će vam dati jedinstvenu ćeliju s potpunom tranzistora sa svim prstima. Korisne kada želite ćeliju kao kompaktna što je više moguće. - Višestrukost: To će vam dati što više tranzistora kao mnogostrukost pokazuje. Korisne kad želite podijeliti tranzistor da bi neki interdigitation ili crosscoupling odgovarajući tehniku. Da podsjetimo, to je točno isti i bolji ovisi o tome što ti je potrebno s tranzistora ...

prsti = nabora množitelj = širina jedinice pomnožen množitelj pregiba se koristi kako bi se smanjila izvor / drenažu difuzija. višestruki obično koriste u sadašnjim zrcala prilikom više pristranosti struje

prst obično zajednički difuziju dok množi obično odvojen difuziju.

pomoću ukazivanje parazitska otpora će se smanjiti, ok. ali ono o parazitnom kapacitetu. Mislim da će to povećati becoz, C GS, C GD, CGB će se povećati. je to točno, pls komentirati.

Ne .. zapravo ukazivanje smanjuje parazitske otpor i kapacitet. To smanjuje parazitske kapacitivnost smanjujući ukupnu odvod / izvor područje i opseg. Kvantitativno, odvod / izvor kapacitivnost smanjuje za oko pola kada prst na MOS uređaj za više od 4-5. Zapravo ona također smanjuje prag napona po malom iznosu u dubokim submikronskim tehnologijama.

[Quote = spminn] Ne .. zapravo ukazivanje smanjuje parazitske otpor i kapacitet. To smanjuje parazitske kapacitivnost smanjujući ukupnu odvod / izvor područje i opseg. Kvantitativno, odvod / izvor kapacitivnost smanjuje za oko pola kada prst na MOS uređaj za više od 4-5. Zapravo ona također smanjuje prag napona po malom iznosu u dubokim submikronskim tehnologijama. [/Quote] to je točno.

Simulacija će biti gotovo ista za stare procesa (> = 0.5um). No, to će biti dovesti do velike razlike za duboko submikronskim procesa (

m = množitelj NF = mfactor ukupna veličina tranzistora je m * NF * (w / l) ako tranzistor veličine 8 * (2/1), možemo ga podijeliti kao jedan * 8 * (2/1) ili 4 * 2 * (2/1) Prvi ima bolje lod i treba preferira. Nadam se da ovo pomaže.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back