prijedlog o IC front-end dizajn

Saznajte VHDL / Verilog
Biti upoznati s alatima za simulacije i verifikacije kao Modelsim ..

moje mišljenje je da se studij dizajna drugih
i to dobro promisliti, pretvoriti ga vaš,
Studija je dug put, ali ako u će se, u su dužni da biste dobili Internet!

umm .. i dečki ..ja znati modelsim ..ISE ..FPGA Advan ...kako prednosti.je znati verilog ..Je li sve to jako važno ..ili je VHDL enuff ..u najmanju ruku sam jaki dečki n teoriju dio nje ..ideja i koncept i dizajn ..sam ne stvarno da uvjereni n programmin ..trebam puno pomoći kada je u pitanju programmin dio ..

mogao bilo tko pomoć mene ..

s obzirom,

Nekoliko stvari koje trebate znati su HDL kodiranje, ovjera, sinteza, analiza i mjerenje vremena DFT.
Ali mislim da mi ne bi trebali brinuti o alatima, važnija stvar je aplikacija znanja, na primjer, ako dizajnirate ADSL čip, te siguran trebate imati dobru razumijevanje o tome kako sustav radi i ono što je komponente unutar funkcije, To će vam pomoći na RTL kodiranje i verifikaciju.

Arhitektura sustava i algoritam polja je mnogo važniji u IC front-end dizajn

Algoritam bi trebao biti lako ostati kao student, i te trebaju imati neke osnovne razumijevanja anout Proizvodnja, packageing, testiranje jeli i neki drugi, čak i želite početi od prednje = kraju, sve te stvari koje trebate znati u budućnosti.

postoji nekoliko točaka:
1, dobar kodiranje stilu
2, praksa vaš HDL kodiranje sposobnost za synthesiable i, još važnije, testbench
3, Linux ljuske, perl, a tcl će vam pomoći u vašem radu
4, nekih posebnih znanja na terenu namjeravate baviti

nemojte samo učiti verilog, naučiti kako izgleda nakon spoja sintetizirane, onda ćete hav bolju ideju tijekom pisanja verilog.

Mislim da od svih savjeta dao u ovoj stranici, Moorhuhn i yuenkit prijedlozi su najviše skloni rod posao koji tražite.Ja sam isto newbie, pridružio u posljednjih godinu dana.Ja osobno mogu reći da je svoje najbolje uzeti neke male projekt i početi učiti digitalni dizajn koncepte iz toga.

ja još uvijek nisu u potpunosti naučili umijeće RTL kodiranja još, ali neke knjige kao što su "Iskoristi Metodologija priručnik", koji je dostupan na ovom forumu i nekoliko drugih knjiga koje govore o dizajnu RTL točke gledišta vrlo su korisne.

"Pa, JA predlagati te probati za početak na male tvrtke"

ya.to je exactkly prava.ako imate osnovno znanje o IC dizajn, vaš sljedeći korak je da znaju kako se koristi IC alata.Za dizajn inženjer IC, alati su polovicu svoje sposobnosti.

Od espect karijeru, te bi trebao raditi u malim IC tvrtke, tako da možete raditi s kodiranje, sythesis, drugim riječima, možete sudjelovati u svim dijelu toka dizajna.Tada ćete shvatiti kako dizajnirati čip.Svaki dio dizajna je povezano.

Od tranzistora do sustava, a zatim od sustava natrag u tranzistor./ David

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back