PCI vs PCI Express

J

Jarhead

Guest
Pozdrav svima

Im noob kada je u pitanju ove stvari, a ja sam u osnovi učenja o računalima.Imam pitanja su:

1) Koja je razlika između PCI video karticu i PCI Express grafička kartica?

2) Možete li se PCI Express karticu u PCI utor?

Razlog se pitam je uzrok Imam 2 računala.Onaj koji sam koristiti za slike filmova i glazbe (HP Media Center).Drugi mogu koristiti za igre kao što je World of Warcraft i FEAR ja trenutno imaju FX serije Geforce (stvarni # izbjegava serija mi je trenutno) ovo računalo je onaj koji želim zamijeniti grafičku karticu.

Hvala vam unaprijed na pomoći sa ovim pitanjima.

PCI Express je viša poboljšana verzija starog PCI arhitekture.
Oni imaju malo drugačiji konektori, tako da bolje ne koristite stari PCI kartice na PCI Express slot.Obično PCI Express se koristi za brži sustava.Sada dana postoje AGP Grafičke kartice dostupne na PCI Express.

PCI je paralelno sučelje, PCI Express je višestruki kanal serijsko sučelje, oni nisu kompatibilni, ja sumnjam da su fizički isti.

Osim časopis za PCI Express može imati promjenjive broj podataka putova.Ona može imati x1, x2, x4, x8, x16 ili x32 linije istovremeno.

Da, možete koristiti samo PCI kartice na PCI utor.I koristiti samo PCIe karticu u PCIe utor.

Pin konektor na PCI kartice bio posvećen PCI utor.Ne možete koristiti PCI kartice da se stavi u PCIe utor i jer nije kompatibilan.Osim PIN broj je različit.

Nadam se ovo briše se ...

Iako, jedna prednost (ispravite me ako griješim), PCI-E, je da možete staviti kartice na raznim X postavke od utor je.

Na primjer, ako imate 8x utor, možete staviti 1x, 2x ili čak 16x u njemu.

Ako stavite manju karticu, stope će biti jedna od kartice.Ako stavite veću stopu karticu u utor za nižoj stopi, neki kočiće utora će jednostavno biti neiskorišten.

Iako, morate provjeriti konektor.Obično, 1x konektori prihvatiti samo 1x PCI, ipak, postoje konektor, kao 4x na moj matični ploča, gdje je kraj priključnica nije zatvorena (priključak samo 3 strane), tako da možete staviti više kartica u njemu.

Kartice bi trebao biti kompatibilan za rad na nižoj stopi, vjerojatno s ograničenom funkcionalnošću, nego funkcionalna.

PCI Express koristi diferencijalno tehnologija za smanjenje buke pri velikoj brzini stoga više kabel.

pozdrav,
mengghee

PCI Express, ili PCIe, (ranije poznat kao Arapaho ili 3GIO za 3. generacija I / O, a ne da biti u zabludi za PCI-X ili PXI) je implementacija računala PCI bus koji koristi postojeće koncepte programiranja PCI, ali baza na potpuno drugačija i mnogo brže serijski fizičkog sloja komunikacijski protokol.Fizičko-sloj se sastoji od ne autobus, ali mreže serijski povezuje (zbog sinkronizacije paralelnih veza ometa timing skew) slično kao parica Ethernet.Jednu koncentrator s mnogo igle na mainboard se koristi, omogućavajući svim vrstama prespajanje i paralelizma.
PCI Express utora (od vrha prema dnu: x4, x16, x16 i x1), u odnosu na tradicionalne 32-bitni PCI utor (dolje), kao što se vidi na DFI LanParty nF4 SLI's-DR
Povećaj
PCI Express utora (od vrha prema dnu: x4, x16, x16 i x1), u odnosu na tradicionalne 32-bitni PCI utor (dolje), kao što se vidi na DFI LanParty nF4 SLI's-DR

To je podržan od strane prvenstveno Intel, koji je započeo raditi na standard Arapahoe projekt nakon čupanje InfiniBand sustava.

PCI Express je namijenjen da se koristi kao lokalni međuspoj jedini.Kao što se temelji na postojećem sustavu PCI, kartica i sustavi mogu se pretvoriti u PCI Express promjenom fizičkog sloja samo postojećih sustava mogu se prilagoditi tako da PCI Express bez promjene softvera.Većim brzinama na PCI Express joj omogućiti da zamijeniti gotovo sve unutarnjim autobusa, uključujući i AGP i PCI, a Intel predviđa jednu PCI Express kontroler za razgovor sa svim vanjskim uređajima, za razliku od northbridge / southbridge rješenja u trenutnom strojeva.Sabirnica za spajanja vanjskih uređaja na matičnu standard (u praksi gotovo uvijek skraćeni na PCI) određuje računalo autobus za pričvršćivanje perifernih uređaja na računalo matična ploča.Ovi uređaji mogu poduzeti jednu od sljedećih oblika:

* Integrirani sklop ugrađen na matičnu ploču sama, zove ravninske uređaj u PCI specifikaciji.
* Kartica za proširenje koja se uklapa u utičnice.

PCI sabirnica je uobičajeno u modernim računalima, gdje se nalazi i raseljenih ISA i VESA standard kao sabirnica za proširenja, ali se javlja iu mnogim drugim vrstama računala.Autobus na kraju će ga zamijeniti PCI Express i druge tehnologije, koje su već počele su se pojavljivati u novim računalima.

PCI specifikacija obuhvaća fizičke veličine autobusa (uključujući i razmak žica), električna svojstva, autobus vrijeme, i protokola.Specifikacija se može kupiti PCI Special Interest Group (PCISIG).

Ima li arbitar u PCI, ako je tako može u molimo vas, dajte mi detalj.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back