kuća alarmni sustavi i fiksnu telefonsku liniju

P

polarized

Guest
Zdravo,

Neki od alarmne sustave koristite telefon sučelja na glavni centar, tako da u slučaju alarma slučaju sustav može obavijestiti tvrtka koja pruža uslugu čuvanje objekta.Ja sam zainteresiran ako telefon sučelja unutar sustava kao što je ovo pravi analogni modem na dialup liniju (Lonci) ili komunikaciji koriste u sustavima kao što je to po DTMF tonova, ili možda neki drugi put?Pozdravi.

Dvaju sustava da sam vidio za domaću uporabu imati glas zapisničar.To telefonija popis brojeva i reproducira snimka.Upute reći pitati dozvolu za one koji će se telefonom i da su snimke države svoje ime i adresu, i činjenicu da je arlarm je pokrenuo beeen.

Telefon / modem quiete je jednostavan, na moju stvarnu Projekta za komponente su oko 1,50 dolara.The signalizacija je jednostavno obaviti putem ľController PIC na 4MHz za generiranje DTMF i prijenos signala.
Postoji neki standard protocolls s brzinom prijenosa od 10baud.Stvarno lako rukovati za PIC, Atmel ...što ikad.

Pozdrav polarized,

Postoje u osnovi tri sustave, s malim varijantama:

Najstariji i najjednostavniji, ali još uvijek široko korišten, "Ademco spor ili brz" koristi klon decadic biranje u kojoj se prostori (prekid) su zamijenjena 1900 Hz tonove jer si očito ne može prekinuti liniju tijekom veze.The maraka Nečujno.Vi tada prenosi s 3 znamenkasti broj kupaca slijede jedan za alarm znamenkasti kôd (3 / 1 format) ili onda slične 4 / 2 formatu.Sporo znači znamenki se prenosi na 10bps dok je brz 20bps.Ove se informacije prenose do slušalica, nakon primanja jednaka 3 rundi, šalje kissof ton od 1400Hz obično, ali može biti na nekim varijantama 2300Hz.

Tu su zatim malo DTMF koda poput ContactID (Ademco) ili Scantronic Brzi i neke digitalna frekvencijska poput Silent Knight ili SIA.

Trošenje neki dodatni put sam mogao naći neke dodatne informacije, ako zaista potrebna.

Uživati
JSS

Također je vrlo lako implementirati glas igranja:
Pisanje (PCM šifrovan mogao biti bez kompresije ili m) glas u eprom i skeniranje željenu adresu tamo potrebna najava ovisne o senzoru triggererd

Hi jss,Pročitao sam vaš post u vezi ADEMCO kodiranje sekvence na fiksne telefonske linije za alarmne sustave.Moje pitanje je: je li to standardna biranje telefonskih linija, a ne izravna linija, gdje je odašiljač bira telefonski broj On želi pozvati,
a zatim telefonski glavni prekidač uspostavlja audio put u drugom kraju, kao da će to učiniti u Regularni audio glasovnih poziva, a zatim i komunikaciju posebnim tonovima počinje.Isto se pitanje zalaže za DTMF i digitalna frekvencijska varijanta alarmni sustavi.The sustavi kodiranja ne stvar previše za mene dok su koristili standardni dial up analognih telefonskih linija (Lonci) i standardni audio band 300Hz do 3400 Hz.Pozdravi.

Bok.

Svi oni koriste standardnu telefonsku dial up linije u standardni audio bend.(300Hz do 3400Hz)
(Poput modema ili PC Fax.)
Općenito, alarmni sustavi dont koristiti signale iz benda jer su audio ometati xDSL modemi povezane u istu liniju.

Hi polarized,

Ispričavamo se zbog kašnjenja, uzeo nekoliko dana off.

Nažalost, moje znanje o siromašnim na engleskom jeziku za nuždu mene često misunderstood.Zapravo, ako ste obličje preko moje postove vidjet ćete da je već dao meni vrlo neugodnih situacija.

Za razliku od mene, izgleda da se vaš rodni jezik, tako da ću učiniti sve da moje sebi jasna.Evo ga ide:

An "Alarm Dialer" (Industry terminologiju) ima nekoliko unosa pokretati kanala, obično suhi kontakt ulaza, ali može biti neposredni napona na nekim modelima.Napominjemo da ovo "Birač", može biti integrirana na upravljačkoj ploči alarm, čak i upravljan od istih mikro.

Također ima i ulaz za vanjske telefonske linije (PSTN), koja, nakon prelaska dvostrukim kontaktima na liniji odstupa relay, izlazi kroz terminal za in-house tel mreži.

Nakon alarma, vanjskom telefonskom linijom je tada deviated iz kuće mreže na Dialer.To također smanjuje bilo kakve tijeku razgovora.Nakon kratke stanke još jedan relej, redak ukliještiti relej ili elektroničkog upravljača trenutne mreže, osvoji linija i slušajte za modemsko ton.To je obično programirljiva na "slijepi" biranje.

Alarm Monitoring Station telefonski broj je tada biranom, ili DTMF decadic (puls) i Dialer sluša za dogovaranje ton alarma dolazi iz prijemnika, 1400 Hz za Ademco sporo formatu i 2300 Hz za ostale brze formata (DTMF, digitalna frekvencijska ... ), ako je moja memorija još dobra (Kao što sam rekao prije,
ne mogu provjeriti te vrijednosti, ako je to stvarno važno za vas).

Nakon primitka dogovaranje je Dialer počinje slanje iz krugova alarm izvješća sastavljena ili 3 znamenke za broj klijenata i 1 znamenka za kanal kod (kod alarma ... provala, požar, medicinski ...) koji je format 3 / 1, onda ili sličnu 4 / 2 formatu.Ove brojke se prenosi kao niz bursts of 1900Hz, broj koji odgovara na kojoj je značilo znamenka "0" je deset bursts.Vrijeme je isti od decadic (impulsno biranje), gdje je "prostor" (otvoreni petlja) zamjenjuje se i praska "marku" (zatvorena petlja) je tišine.Oba oblika mogu se prenosi u 10 bps ili 20 bps pretpostavljajući da prijemnik je u stanju primanja oba.

Po primitku tri jednaka kruga informacije u nizu, prijemnik šalje poljubac-od tone, koja opet vjerujem da je 1400 Hz, ali nisam siguran.Onda je birač broja disconnects.Ako to nije mogao dobiti kiss-off ton nakon datom trenutku, to redials najviše 15 puta, što je maksimalna dozvoljena po TBR21.

Nadam se ovo pomoglo, ako ne, uvijek možete "ponovno biranje"

Imajte dobro
JSS

Bok,

Imam pitanje vezano za neku drugu alarmni sustavi s analogne telefonske linije sučelja:

Alarm system sluša ton za biranje, a zatim bira memorized programirljiva broj.U ton zvona se reproducira i za drugu stranu.Alarm se strana čuje melodiju i moje je pitanje kako funkcionira alarmni sustav strane znaju kada će započeti reprodukcija glasovnih poruka, ako je to govornog sustava ili ako je to ADEMCO temelji protokolu (s tonovima) isto pitanje ostaje.Nadam se da razumijete me, kada je ljudski biranje broja ako druga strana je besplatno jednom melodiju zvona će biti prisutni.Onda kada se na drugu stranu pijucima up telefon, on počne govoriti.Kako funkcionira alarmni sustav zaključiti da je poziv stranu podići telefon (off kuka) državu, ili to čini na način koji je slijep vrste?Isto se pitanje ostaje s DTMF zasnovan sustav signalizacije.Jedan od odgovora na to pitanje je promjena polariteta napona DC prisutan na analogni line.This se odnosi naravno na TELCO vlasnik glavni telefonski.Ima li neki drugi način za obavljanje ovog signalizacija?

Pozdravi.

Možete prepoznati prsten ton.
Kada je otišao ton je telefon podići, ili ćete imati ton zauzeća na liniji.

Hi polarized,

Concerning glas communicators dogovaranje, Mr_Programmer je u pravu, to
je kako je učinio.The kiss-off nije toliko linearni, neke communicators ponovno biranje isti broj jedan programirani broj puta, pričekate nekoliko za DTMF kod koje korisnik mora ključ broj kod primanja na telefonu da biste zaustavili ponovno biranje.

Glas communicators se ne koriste professionaly.Alarm Central Monitoring Station obično samo prima digitalne communicators (Ademco ili ne)

U vezi digitalne communicators, još jednom moje poznavanje engleskog jezika čini kako bi se spriječilo da se shvatiti što mislim.Na moju prethodnu poruku vidite stavka koja kaže:

Quote:

Alarm Monitoring Station telefonski broj je tada biranom, ili DTMF decadic (puls) i Dialer sluša za dogovaranje ton alarma dolazi iz prijemnika, 1400 Hz za Ademco sporo formatu i 2300 Hz za ostale brze formata (DTMF, digitalna frekvencijska ... )

Svatko zna da li mogu koristiti standardne cellphone sa alarma?

Želim izgraditi spoj koji detektira kada je fiksne telefonske linije, a zatim ne uspije cellphone koristiti kao backup.

THX

Hi Jss,

Pročitao sam opet svoj post i sada se čini logično da mi s obzirom na ton i kanal za komunikaciju započeli detekciju.I putem vašeg Engleski je odlična.Abb652 vam reći da pokušavate izgraditi rezervnu ćelijski sustav u slučaju da ne uspije analogna telefonska linija.Ja sam težak to graditi nešto slično, ne backup sustav, ali sustav koji simulira fiksne analogne linije.U stvarnosti to je stanični sustav.Ja sam pokušava imitirati fiksnu telefonsku liniju, tako da se alarmni sustav funkcionira kao i obično.Evo nekoliko savjeta: morate generirati "false" 400Hz signal tonskog biranja, tako da se alarmni sustav zna on može biranje, morate podići broj DTMF tonova u slučaju alarma događaj sa ton dekoder, tako da možete kasnije birajte ih s ATD broj naredbu na GSM modema, morate stvoriti "lažne" melodiju zvona, morate dizajnirati 2wire da 4wire hibridni sklop,
morate staviti jedan sklop koji će voditi cijeli postupak za oponašanje, imate strujni krugovi za spajanje na vaše audio slati i primati put na GSM modema strani itd. ..Ja sam u procesu dizajniranja sve ovo.I ja sam gotovo zaboravljena dodatna pitanje: je li nužno imati DC napona komponenti da bude prisutan na uređajima koji imaju sučelje fiksne telefonske linije, ako se i sam uređaj nema electret mikrofon, poput one u standardnom telefonima.Na primjer, to može biti alarm sistem, ili glasovni modem ili automatizirani stroj itd. ..
To je važno za mene jer sam da znaju u ovom slučaju sam to natjecati se ova situacija na fiksne linije.Pozdravi.

BokIsprobajte Ovaj daljinski alarmni sustav svibanj biti ste obličje za ovaj

Pozdravi
Miris
Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

Bok,Ovo je dobra ako želite izgraditi vlastiti alarm, od samog početka, ali što ako se jednostavno želite prilagoditi već prisutna home alarm namjenjen za analogni fiksne telefonske linije, bez ikakve intervencije u alarma hardver i bez ikakvog znanja u podatkovnu komunikaciju flow?Tada vam treba uređaj koji će se natjecati analogna linija i "most" za sve GSM mreže.Pozdravi.

Hi polarized,

Sada Razumijem vaš svrhu.
To je već učinjeno komercijalno.Pogledajte ovdje http://www.dualtech.se
To je jedan među mnogim drugima.

Za abb652: Ako ćete koristiti bilo koji oblik kodiranja koji koristi tonski / tiąina kombinacija, poput Ademco format za primjer, ne zaboravite GSM obloge tiąina stanki i znam da dekonvolucija nije pouzdan i utječe na dekodiranje.Digitalna frekvencijska ili DTMF radi OK.Samo upozorenje.

Uživati
jss

Hi polarized i jss.

Ja pokušava dizajn istu stvar, s jedinom razlikom da se radi samo ako je telefonska linija ne uspije.
Znam da je to već učinili, komercijalno, ali problem je u tome GSM pružateljima usluga u mojoj zemlji
se dopuštaju korištenje takvih uređaja s ugrađenim GSM modulom.
Ja ne razumijem zašto!
Oni je rekao mene taj ja mogu koristiti kao standard cellphone Motorola ST7867 ili Nokia 5120.

Hvala i vama za savjete, I'll post moj unaprijed.

Pozdravi

Hi Jss,

Morate se spominje da je ademco kodiranja koji koristi tonove i tišine razdoblja svibanj imati problema kada se prenosi putem GSM mreže.Kakav problem?Ako sam razumio ti ispravno audio signal koji se prenosi putem GSM mreže je mijenjati, especcially tišinu razdoblja i dekoder na drugom kraju može imati problema.Možete li objasniti ovo čudno phenomen of mijenjaju audio u nekoliko rečenica?Da li postoji rješenje za ovaj problem?Također kažu da DTMF i digitalna frekvencijska sustavi nemaju nikakvih problema.Je li to zato što ne koriste perioda šutnje kao način za prijenos podataka, ali samo kontinuirano praska različite tonove ili grupe tonova?Pozdravi.

Hi polarized.

Jss Ispravite me ako im krivo!

GSM koder govora obloge tišinu razdoblja, kako bi se smanjio broj bita u sekundi, to je učinio normaly by isprekidani prijenos ili korištenjem SID (Silence deskriptor) okvire.
Ja dont znati kako točno ovaj kompresija utječe na kodiranje, ali mislim da bi to moglo biti problem vrijeme, jer prijemnik je simulacijom tišinu.
Digitalna frekvencijska DTMF i nemaju nikakvih problema, jer se podaci prenose u različitim tonovima (DTMF) ili kontinuirano praska (digitalna frekvencijska).

Hi polarized te abb652 (smo monopolizing this thread)

Da, obojica ste u pravu, koliko ja znam.Problem leži na netočni vremena šutnje razdoblja nakon dekodiranja.

Zapravo nikad nisam pokušao Internet ali znam da je sigurnost industrija imala puno problema transposing je standard za Ademco GSM.Mislim da ga je dao gore alltogether.

To nije problem kada većina prijemnika su kompatibilni s ContactID, još jedan od standardnih komunikacijskih alarm Ademco, koji koristi DTMF.Problem je u tome što je malo složeniji, koristi 256 različitih alarma kodovi.

Tu
je još jedan standard vrijedi pogledati, ovo je SIA koja označava Security Industry Association.
need some more information on this.

Pustiti mene znati ako zaista
trebate neke dodatne informacije o tome.

Imajte dobro
jss

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back