Kako mjeriti VTH

W

walker5678

Guest
Postoje dvije metode mjerenja VTH, konstantnom strujom i gmax, bilo tko znati detalje o gmax metode?hvala puno!

postoji točan formula u krušne knjizi, iz vježbe je učinio s rukom obračun i začinsko simulacije, to je prilično točno, međutim, to je prekomplicirano, možete se obratiti book.another pitanje: zašto ga morate izračunati , zašto ne vidim u spektra simulacije

Budući da u ljevaonici fab's PCM podaci, neki koriste konstantnom strujom metodu za mjerenje VTH, gmax neki način iskoristiti.I ja postaviti konstantnom strujom (1uA) VTH je velika razlika u odnosu na VTH u modelu datotekama i spektra simulacija.Međutim gmax metoda VTH je blizu VTH u modelu datotekama i spektra simulacija.Na taj način želim znati zašto?

ukoliko koristite hspice, možete koristiti VTH (m *) ili lv9 (* m)

ja događaj MOSFET char od dugo vremena, obaviti u potreba praktičnog metodi, kao što smo uglavnom koriste gmamx metod za mjerenje VTH od atransistor.držati VDS = 0.1 V (linear regija)
VGS sweep = 0 - 5v@0.05v zemljište i GM-a i Id, iz točke maks.vrijednost GM nacrtati tangente, točka X-osi gdje tangenta dodiruje x-osi je poznat kao vt i MOSFET.

Mislim da je za praktičnu provedbu možete koristiti sljedeći način: izgradnja diff amp s velikim W / L tranzistora odnos ulaznih i mjere VGS.

Ako se pitate kako to omjeravati Vt u laboratoriju za korištenje u začin, engrak odgovor je vrlo dobar.Osim toga, morate oduzmite 0.5 * VDS (0r 50 mV) biti najprecizniji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back