Ima li elektron 'water hammer "efekt?

S

Sceadwian

Guest
Ja često vidjeti odnose u elektronici, kao što je objašnjeno vode u vodovodni sustav i bio sam zadivljen, postoji učinak električne struje i slično djelovanje vode čekić u vodovodni sustav?

Objasniti; sva masa ima inerciju.Ako voda teče u cijevi voda ima određene inercijskih trenutak iza nje, ovisno o tome koliko vode se kreće, i koliko dugo je cijev.Ako slavina je odjednom završila vrlo brzo energije iz inercije masa koje su se prenosi kao različite valove dramatično porasla presure unutar sustava.Samo jednak učinak električne mogu povezati to bi bilo induktivnost, kao što je veliki napon induktivna opterećenja može generirati kada struja prestane (magnetsko polje ruši)

Može bilo tko prolio više svjetla na ovu usporedbu između atomske i molekularne sustave?Samo od onog što sam do sada vidim gotovo izravnu korelaciju između molekula's inercijskih gravitic trenutak u odnosu na elektron je magnetski moment inercije.

Više učim o elektronici i kako oni zapravo rade više sam znatiželjan o veze oni imaju sa većih razmjera sustava i njihovih inter-odnos.Želim znati više o tome što korisnici ovog foruma misle i dodati na ono što sam rekao od mudrosti koje ste prikupili tijekom godina.
math out of this thread.

PS Molimo zadržite hard
math out of this thread.

mathmatical one.

Želio bih korisnicima misli i riječi u intuative smislu, a ne čisto
mathmatical jedan.Značenje, molimo vas da se odnose samo na riječima konstanti, osobito ne u jednadžbi, izvedeni one.

Vode za elektron analogije raspadne kada pogledate što se uistinu događa na razini atomske.

Prvo - elektroni ne stvarno 'flow' kao što su molekule vode.Ako elektron mogao obojiti crveno i gledati ga, vidjeli biste da je u zavojima prilično neregularnim put kroz crystal structure of dirigent.'Trenutno' u električni krug je zapravo utjecaj jednog elektrona na drugu - to je učinak od elektrona koji pomiče kroz krug.Gledati na to kao hrpa ljudi stoji usko zajedno u liniju - ako gurati jedan pred vas, on je kvrga na tip ispred njega, koji je tada kvrga na tip ispred njega, i tako dalje.Na kraju, tip u ispred linija dobiva nabasao - svi se još uvijek na istom mjestu u redu, ali posljednji tip u skladu izazvao je prvi dečko u skladu s proliti svoje pivo po guranje.

Što 'teče' u eklektični sklop je s učinkom polja jednog elektrona na drugu.Energija se ne prenosi od mase elektrona, nego elektron polja.To je malo fizike koja omogućuje električne struje na 'flow' na blizu brzine svjetlosti u naše krugove - energija, a ne masa, je ono što se kreće.Istina je da elektroni doći i otići iz krajeva dirigent spojen na bateriju, međutim, bilo kojoj elektron ne čine cijeli izlet u ravnoj liniji, a neke ne čine putovanje na sve (samo ih gurati iz svoje mjesto u liniji) - polje utjecaj elektrona je ono što čini ravno end-to-end putovanje.Nema tromosti elektrona polja 'flow' (to nije masa) - dakle, bez "elektron čekić".Možete odsječeni 'tok' električne struje u brzo koliko želite, a žice nikada neće rasprsnuti od kinetičke energije i tromosti elektrona 'tok' - tamo nije bilo.

Što je analogija tok elektrona od svađa koji slijedi nakon prosutim pivo?

Elektron ima masu, veoma male, ali ima jedan, tako da moraju slijediti sve zakone koji se masovno.
Ja nikada nisam rekao da je protok energije materije sebe, samo to je magnetski / gravitic moment ekvivalent.Na molekularnoj razini od 400 stopala cijevi mogu imati jednak učinak kao Henries vrijedi trenutni protok u dirigent.Tu je većina definitivno izravan odnos.Kao što kažu ljudi bumping na svaki drugi način kao što je više elektrona potez, međutim, to je točno kako presure molekularne valovi (voda) sustav potez.

Ne zaboravite da je brzina je vektor količina - to je smjer i veličina.Smjer je ključ ovdje.

Ono što nedostaje je da molekule vode zaista kreću na brzinu protoka u smjeru cijevi ravnine.Ako stavite pigment u vodu, ona zapravo pomiče na flow velocity od jednog kraja cijevi za druge.Ovo nije učinkom polja - to je stvarna kretanja molekula u smjeru s obzirom na određenu brzinu.

Elektroni se ne kreću na brzinu od električne struje u žicu ravnini.Elektroni se kreću u svim smjerovima kroz crystaline struktura metala - pokret je opisan kao "roj" ili "oblak".To je taj pokret u gotovo svim avionima koji daje electons, kao kolektivna masa, nula grupna brzina kada prosječno kroz cijeli sklop - najviše možete ga uzeti u obzir kao besciljno, nego protok mase.Elektron "tok" je stvarno kretanje massless elektromagnetskog polja u smjeru vektora žice.To je grupa brzina electromagetic polje koje definira električni "struja" - ne grupna brzina od mase elektrona.

Sam sagradio ritmično napajanje prije nekoliko godina za Plasma Ion Implantation.

Impulsi su 60kV na oko 1400 amper.Dovodi do plazme komora
20 dirigenti bili su paralelne, trostruki 0 mjerač.Vodi su bili desetak metara
dugo, i suspendiranih iznad poda.

Stopa sustav rips je 16 PPS i kabeli plesala okolo poput zmija
u seksu!

Ako to nije 'vodu čekić efekta ", ne znam što je!

U 1400amps uz paralelni kabeli, ja bi se očekivati i neke vrlo jaka magnetska polja interakcije između kabela - i sa bilo obojenih građevinskog materijala u roku od nekoliko metara.Ples je bio nesumnjivo zbog intenzivnog magnetskog polja koju ste stvorili.

Upamtite - to je di / dt koji se rađa polja, a da ste bili pulsiranje neke impresivne struje kroz tih vodiča.

Grafička analiza metodom impulsa na dalekovoda s neprilagođeno i nelinearne čvorova koristi isti postupak kao i analizu vode čekić.U stvari, metoda je dobila ime po Bergeron koji je smislio grafičkih metoda za hidrauliku.

nadut je napisao:

Grafička analiza metodom impulsa na dalekovoda s neprilagođeno i nelinearne čvorova koristi isti postupak kao i analizu vode čekić.
U stvari, metoda je dobila ime po Bergeron koji je smislio grafičkih metoda za hidrauliku.

Ako postoji sličnost u mathmatics onda to znači da je fizička sustavi moraju biti povezane na neki način.Ja ne mislim direktno IE molekula za elektron ili bilo koje druge takve izravne veze.Ali to ne govori mnogo kada mogu koristiti iste jednadžbe za dvije fundamentalno različite sustave i oni oboje proizvode upotrebljive rezultate.

Sceadwian wrote:

Ako postoji sličnost u mathmatics onda to znači da je fizička sustavi moraju biti povezane na neki način.
Ja ne mislim direktno IE molekula za elektron ili bilo koje druge takve izravne veze.
Ali to ne govori mnogo kada mogu koristiti iste jednadžbe za dvije fundamentalno različite sustave i oni oboje proizvode upotrebljive rezultate.

Zapravo postoji izravan odnos između psa i stolica.Oni oboje odličan dizajn za stablity, taj 'zašto su obje imaju četiri noge.Funkcija noge na psa te imati noge na stolici imaju isti su u osnovi, to je sve što sam rekao, nije direktan fizički odnos, ali definitivno funkcionalna jedan.

U većini slučajeva analogiju vode čekić efekt i efekt elektrona u kruto tijelo ne vrijedi.Većinu vremena prosječna brzina elektrona u krutom je omparable da mm / s ili cm / s.Na brzinu tog raspona učinak Termal gibanje elektrona je dominantan jedan, a trenutni protok je samo nanos elektrona koje teku chaoticaly unutar metala.

Ali (uvijek postoji ali u nekim explaination), u slučaju izuzetno brzo prebacivanje uređaja, kao što je to slučaj s modernom poluvodiča u računalu ili dijelovima visoke struje visoke energetske komutacija uređaje, posljedice su drastične.U vrlo brzo prespajanje tranzistora, vodi na izvoru odvod i vrata tranzistora su verry male (zbog minimizaciju parazitskih kapaciteta i tako dalje ...).Frend od mina je u području fizike čvrstog stanja, a vidio sam SEM slike vrata.Čak i na tako niske napone (2.5V - 3.3V) zbog brzog prebacivanja stopi i velikim als električnog polja, elektroni se ubrzano do vrlo velike energije usporediv sa oko 257K [sobnoj temperaturi].Ako uzmemo u obzir da je napon Razlika između izvora i odvod je 2.5V i metoda proizvodnje takvih tranzistora je usaditi nekoliko atoma kao vrata, lako je zamisliti da se na tako malim udaljenostima elektron woud imaju tek nekoliko colision na putu -> energija elektrona je usporediv sa 1eV => 11.500 K. Tako jednog elektrona imaju velike energije i oni mogli napraviti verry velik utjecaj na elektrodi.

S druge strane, u slučaju ispuštanja plina, znači prosječna energija elektrona je vrlo velika.Za normalan plazma izlazne temperature, također elektron energije su usporedivi s 1eV ili u slučaju neke više topliji plazmi to coud biti stvarno eksperimentalno postići čak i nekoliko desetaka, a na nekoliko mjesta na zemlji, nekoliko stotina eV.Nadam se da ako imate finishe Anny tijekom ispuštanja plina fizike ili elektronika, Vi coud rememger učinak rasprašenje od katode.To se odnosi na elektrona visoke energije.Kao najekstremniji pražnjenje uređaja, koji se koristi kao extremley brz visokonaponski prekidač, omogućava zamisliti da moramo swith kondenzator od 1uF na 10kV => 10 ^ -2 Coulombs = 10mC, a pseudospark je osmišljen kako bi imati udaljenosti između glavne elektrode mnogo manji nego slobodan put elektrona u tampon-plin.To znači da, u prosjeku, svaki elektron koja teče kroz taj uređaj predstavlja utjecaj energije neznatno manja od naboj elektrona pomnožen napona na elektrodama.To znači da thet prvu skupinu elektrona imaju enrgy od 10keV = 10000eV, a las oni imaju par desetaka elektron volti na kojoj se proces zaustavlja.

Tako postoje thje efekt od "elektron čekić", ali ne u normalnom dirigenata u normalnim uvjetima (čak i nekoliko kA).

Iskreno Vaša

Nenad Sakan

Samo još mislio - Vodeni čekić učinak nastaje kao fluida dobiva nagle promjene.Bilo koja promjena sporiji d / dt smanjuje čekić efekt.
U elektronika, priroda ne dopustiti nam / išta da prestane gibanje elektrona na način zaustaviti protok vode iz kupaonice s tušem - prirodni fenomen dobro opisano u fiziku kao induktivitet od bilo kojeg provodi putem, koji se odupire i d / dt promjenu trenutne vrijednosti - ne postoji ništa u prirodi s konačnom vodljivost, ali nula induktivnosti.

Možda još jedna stvar, da gledamo iznutra mikročip povezuje posebno sa Al procesima - "ELECTROMIGRATION" - gdje elektroni, sa svojim konačnim mase - nešto se ponaša kao tekućina pokreta - i oni premjestiti metalnih atoma u njihovom smjeru - to će biti dobra tema za istraživanja Studija "Voda čekić Effect" s "Electromigration" zajedno.
Rgds.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back