Zašto se obično veličine ulaznih uređaja su veći od drugih?

S

Shaq

Guest
Poštovani,

Imam malo pitanje o designning opamp.

Ako sam pmos unos, obično bi im veća od ostalih mosfets.

Ali, zašto?

Bilo koja teoretske osnove na sebi?

Mislim da je velika površina doći niskog napona o verdrive i stoga visoke dobiti

ulazna naprava je velika od drugih, mogu dovesti velike GM, to znači da je veliki dobitak, u isto vrijeme neki uređaj za opskrbu RS.Drugo, ono što se umeće sprava je dovoljno velika da može smanjiti offset napon, povećati unos zajedničkih raspon Etal.Drugih uređaja je mala površina, mogu dovesti malu paratic kape, to je prednost za naknadu frekvencija, brzina i širina pojasa.

Areky_qin wrote:

ulazna naprava je velika od drugih, mogu dovesti velike GM, to znači da je veliki dobitak, u isto vrijeme neki uređaj za opskrbu RS.
Drugo, ono što se umeće sprava je dovoljno velika da može smanjiti offset napon, povećati unos zajedničkih raspon Etal.
Drugih uređaja je mala površina, mogu dovesti malu paratic kape, to je prednost za naknadu frekvencija, brzina i širina pojasa.

Hi all,
To je u odnosu na Shaq pitanje.

Veći uređaji su manje skloni offset zbog procesa varijacije i mismatch.More preko ulaz iz offseta je će biti više za unos stadija nego nakon dobitak pozornici.

pozdravi,

Bok, svi

Bio sam znatiželjan o tome kako veliki uređaji mogu biti.Obično, ulazni par su velike, a zatim su u subthreshold regiji.Je li u redu to učiniti?

Općenito, diferencijalni para uvijek treba pristran u području zasićenja.Povećanje veličine diferencijalni par tranzistora, smanjuje unos offset, povećava Gm (dakle steći), ona također smanjuje propusnost i ubi-stopa pojačala ako pristranost struje ostati nepromijenjena.

Stoga, tranzistora dimenzioniranje ne samo da treba uzeti u obzir offset ili dobitak, ali je brzina, potrošnja struje i buke također važno.

Još jedan razlog što ja mislim je da možete povećati zajednički ulazni raspon način pomoću
velike uređaje.Kao što je velika veličina stoga vam je potrebno
manje pretjerati da biste dobili potrebne struje kroz
uređaje.

1) U mogu dobiti theoritical xplanation r urself ih mogu izračunati.

Uzmite dvije struje jednadžba i obaviti djelomična differntial checkt odgovarajući parametar (dv / dt).uzimajući u obzir širinu, dužinu.

Da biste dobili 1 posto odgovara u 'll nađi prema taj u mora definirati PMOS tranzistor veće veličine.

ciao

sengyee88 wrote:

Općenito, diferencijalni para uvijek treba pristran u području zasićenja.
Povećanje veličine diferencijalni par tranzistora, smanjuje unos offset, povećava Gm (dakle steći), ona također smanjuje propusnost i ubi-stopa pojačala ako pristranost struje ostati nepromijenjena.Stoga, tranzistora dimenzioniranje ne samo da treba uzeti u obzir offset ili dobitak, ali je brzina, potrošnja struje i buke također važno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back