zašto ja / q downconverter ili upconverter mixer je korišten

Y

Youncen

Guest
novo pitanje:
nego u transimiter, kvadratura struktura je još uvijek koristi, zašto se to koristi, ja je / q mixer biti modulirani signal s istim ili različitim dva signala?

i ja sam ovo pitanje
za QAM ili QPSK itd. .......
kad sam / Q (različitih) modulirani signal s1 * sin (w * f1) S2 * cos (w * f1) generira upconverter, kada je putovanje trought I / q downconverter, originalni dva različita signala pretvorit će se na dva različitih složenih signala s1 * sin (w * F2) S1 * cos (w * F2) i s2 * sin (w * F2) S2 * cos (w * F2), F2 može biti jednaka f1 ako je direktno pretvorbe prijemnik, ako se ta dva signala su prijevoznik ne preklapaju ortogonalna ~~~~~, kako to može biti pružene ili demodulirani?originalni pitanje:
zašto se koristi struktura kvadratura mikser pogotovo u nekim niskim, ako prijemnik, samo za convience dodavanja višefazni filtar za odbijanje slike?

got it!zahvaljujući 2,3,4
Last edited by Youncen on 28 listopad, 2006 5:41, edited 2 times in total

ja / q modulacija znači dvostruko informacije o istoj BW, dakle više spektar effficiency

IQ znači da ur bave složenim signale, tako da u može napraviti složeni filteri, i tako dalje, bitno je za direktnu pretvorbu, te niske IF

khouly

Te vrste dva puta dobiti informacije sa I / Q izlaz nego sa jednim izlazom.Za mnoge demodulacija ili druge programe, koji vam omogućava to trčanje tvoj / D pretvarači i 1 / 2 sat stopa.Tako da postoji jasno tradeoff između mikrovalna kompleksnost i složenost DSP.

safwatonline wrote:

ja / q modulacija znači dvostruko informacije o istoj BW, dakle više spektar effficiency

misliti ja i q su x i y Kartezijev avionom.

s x i y, te dobiti dvije dimenzije prostora.Ako se vaši podaci predstavljaju x i y ravnini, te dobiti više podataka bodova.tj., (3,4), (3, -5).

sa samo ja ili q, dobivate x ili y samo jedan dimenion prostor.

ja i q mogu biti različite podatke.oni su modulirani dva ortogonalna signala (cos i sin), koji su 90 stepeni faze apart.to ne znači podataka je 90 stupnjeva apart.

ja i q kanal se također može koristiti kao sinkronizacije otkrivanje.

do szekit
Znam da je QPSK / QAM itd.
problem je da kada sam / Q (različitih) modulirani signal s1 * sin (w * f1) S2 * cos (w * f1), kada je putovanje trought I / q downconverter, originalni dva različita signala pretvorit će se u dvije različite složeni signal s1 * sin (w * F2) S1 * cos (w * F2) i s2 * sin (w * F2) S2 * cos (w * F2), F2 može biti jednaka f1 ako je izravne pretvorbe prijemnik, ako se ta dva signala su prijevoznik ne preklapaju ortogonalna ~~~~~, kako se može pružiti?

zdravo,
ja dont dobiti ur pitanje je jasno, ali ako sam ispravno shvatiti, signal ur pričaju I i Q signali su S1 i S2, a zatim da ih odvojeno u superheterodinski Rx u prvi dobiti ur modulirani signal IF frequ.ie = signala S1 * sin (AKO * t) S2 * cos (IF * t)
onda ih u odvojene u drugoj fazi pomoću dva ako signala (sin (IF * t) cos (IF * t)), koji će se odvaja dva signala, tj. SI = s1 i s2 = SQ

Napomene: 1-sin (w1 * t) je pravi izraz ne w * f1
2 - ako u iskoristiti pravo signali za downconversion onda u dobiti ashifted verziju o / p
3 - ako u složenim korištenje signali za downconversion u još uvijek dobiti pomaknut verzije (tj. u oba slučaja u nikada neće dobiti slučaj poput onog u navedenim kao i ja i Q signali su površine 90 od faze te su tretirana na isti način kako bi će ostati izvan faze

Ako koristite I / Q upconverter i hrane isti signal na oba sam i Q luka, ti bi BPSK modulaciju.Ako sam i Q signali su bili različiti, te će imati složeniji tip modulacije, kao što su QPSK, NPSK gdje je N 3,4,5 ..., QAM, itd.

biff44 wrote:

Ako koristite I / Q upconverter i hrane isti signal na oba sam i Q luka, ti bi BPSK modulaciju.
Ako sam i Q signali su bili različiti, te će imati složeniji tip modulacije, kao što su QPSK, NPSK gdje je N 3,4,5 ..., QAM, itd.

biff44 wrote:

Ako koristite I / Q upconverter i hrane isti signal na oba sam i Q luka, ti bi BPSK modulaciju.
Ako sam i Q signali su bili različiti, te će imati složeniji tip modulacije, kao što su QPSK, NPSK gdje je N 3,4,5 ..., QAM, itd.

I / Q se koristi za obavljanje složenih modulaciju / demodulacija.In low-IF, I / Q dolje mikser
se koristi za napraviti pomak spektra i odbaciti sliku na negnative frekvencije sa višefazni filterom.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back