Zašto IP3 od LNA?

D

dd2001

Guest
Ne razumijem zašto provjeriti IP3 od LNA?

Zašto IP3 od LNA snagu blokiranje performanse?

IP3 je jedan od najvažnijih parametara u prijemnik.
IP3 je jedna od indikacija za nelinearnost od prijemnika.One mogu pogledati 1dBc ili druge defenitions.Za komunikaciju aplikacija LNA koje definiraju NF ulaza ne smiju zasićena.Za neke primjene postoji nekoliko kanala i veza informacija između kanala treba izbjegavati.Za druge programe ulazni podaci uključuje modulaciju AM i tako dalje.

DJ

Ako prethode pozornici je OIP3 je jednaka sljedećoj fazi IIP3, ukupna IIP3 će degradirati 3dB.
Za RF chaine, IP3 od faze ispred pogotovo koji imaju visoku dobit će imati snažan utjecaj na ukupne lanac IP3.

Svejedno dobio veliki signal (bloker) uz vaš bend od interesa može stvoriti nelinearnosti u vašem bendu kroz nelinearnosti u LNA.
Ili ako vaš primljeni signal u bendu je vrlo jaka, ne želite da se narušavati.Taj 'zašto trebate visoku IP3.
Isto tako to otkriti slab signal trebate malo Noise Figure.
Na taj način vaše LNA i mikser bi trebali imati visok dinamički raspon (IP3-NF)

Bok,

IP3 od LNA je potrebno kada se očekuje veliki dinamic rasponu od ulaznog signala.Onda LNA je to hvataljka velik ulazni signal (situacijama koje ne treba LNA kod ulaza, ali zbog vrlo male signale expeccted, to mora biti tamo).U tom LNA okolnostima ne smije generirati nelinearne izobličenje signala, signala na neželjene frekvencije ili njihati, kao što je opisano u prethodne postove.

flyhigh

dd2001 wrote:

Ne razumijem zašto provjeriti IP3 od LNA?Zašto IP3 od LNA snagu blokiranje performanse?

Možete imati dvije jake signale baze na vašem cellphone prijemnik ulazni stanice.IM3 produkt tih dviju signali mogu sletjeti na tvoj željeni signal slab.IP3 mora biti dovoljno visoka kako bi se spriječilo ovo.

U području cellphone, možete ga vidjeti vrlo dobro.(-W) CDMA, koji su full-duplex standarde, zahtijeva znatno više nego linearna LNA EDGE / GSM telefonima.Razlog je zato što svoj odašiljati signal djeluje kao jak blokator na LNA.

za dva stupnja LNA, općenito smatraju više o šuma za prvu fazu i linearnost u drugoj fazi.

IP3 točka i točka kompresije 1dB su dvije različite specifikacije.Izraz "blokira" znači da neki jaki neželjeni signal desenzitivirati htjeli dobitak signala.Intermodulacijski znači da su dva interferers '3. Kako bi proizvod nesreća nalazi u našem programu.

Slijedi analogija primjer, mnogi ljudi pričaju na svom materinjem jeziku, netko speeking engleski, španjolski i netko speeking netko speeking kineski.Ako svatko govori u isto vrijeme, ambijent je vrlo glasan, ali još uvijek možete razlikovati vaš materinji jezik, ako je netko speeking s tim.Ako sam speek kineski i druge dvije nepoznate jezik je toliko glasan da je to "zvuči kao" kineski, onda ja mogu biti ono što je čudnovato ako se netko pokušava razgovarati sa mnom ili ne.To sliči intermodulacijski (označeno IIP3).Ako je netko speeking nepoznati jezik sa dodatnim glasno volumen oko mene, onda je to nemoguće za mene slušati nikoga speeking kineski, jer gotovo čini mi gluh.To sliči dobitak kompresije (označeno 1dB kompresija bod), ona je također poznat kao blokiranje.

Jezik primjeru se često koristi kao analogiju za objasniti CDMA.

dd2001 wrote:

Ne razumijem zašto provjeriti IP3 od LNA?Zašto IP3 od LNA snagu blokiranje performanse?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back