velikih matrica razriješiti?

J

javor

Guest
Trebam neke besplatne kodove za velikih razmjera razriješiti matrica, gusta i oskudni, vrijednost kompleksa, C ili C je na najbolje.

kao da bi bilo tko pomoć mene?hvala

Najpoznatiji besplatno koda ja znam da je "GSL - GNU Scientific Library.Unix inačici je slobodan ali Windows verzija počinje punjenje (ako dobijete na emule, vi svibanj pa ipak dobiti slobodan Windows koda).Imam koristi njih i oni su zaista veliki.GSL može riješiti puno matematike problema i sigurno ima matrica Solver.Sve matrica funkcije početi sa gsl_matrix.

Kada početi koristiti, bolje vam je naći neke primjere prvo kao da mi je neko vrijeme da se navikne na njega.

Većina većih razmjera rasturen matrica kod je eksplodirala u smjeru primjene, jer je saznati da li kod je optimiziran za poznate strukture problema to teče puno brže.Uzmi za primjer začin koje generiraju samo 4-6 unose po redu, ali bi moglo imati vrlo gust redaka (globalno čvorova).Ako primijeniti posebne strategije na strukturu kôd radi mnogo brže.Markowitz naručivanje je najbolje prakse za zadnjih 20 godina se koristi u začin.Ken Kundert napisao oskudni kernel Sparse 1,4 za spektra.Djeluje dobro danas do 100k.Run Time je o n ^ (1,8-2).Procjenjuje se da je noviji algoritam nadmašiti ovaj, jer oni rade na n ^ (1,2-1,7).To daje veliku prednost mali vremena u rasponu 500k-10M za začin aplikacija.Oni koriste kombinaciju izravne elemination, naručivanje i iterativnom elemination.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back