uzorkovanja ADC

C

cliffj

Guest
Bok,

Ja sam u zadnje vrijeme radim projekt o mikrofon čelni obrada signala.
Moj krug sada ima visoku Frekv mreškati oko 10Mhz (usporediti s Mike propusnost signala koji je 20 ~ 20kHz), i nakon moje pojačalo je ADC.Koja
je brzina uzorkovanja je oko nekoliko kHz.I ja bih znati da li će to uzrokovati nikakve performanse degrdation za izlazni digitalni signal?Što se događa ako mi koristimo nisku učestalost uzorkovanja ADC na uzorku visoku brzinu opskrbe mreškati?Hoće li to degradira digitalni outout?(~ 5mV mreškati, 250mV izlazni signal jeku, i 12 bitni ADC)

Cliffj

Hej u signal conditioner bloka, morate koristiti anti-poduzorkovanje filter za uklanjanje visoke frekvencijske komponente iznad Nyquistovo frekvenciju.Aliases će uzrokovati vaše ADC da daju pogrešne rezultate.Dakle, vaše HF mreškati će biti filtrirane as well.Ako se možete obratiti za veću učestalost uzorkovanja, to bi trebalo biti dobro, jer ćete imati manje kvantizacijski šum na vašem ADC.

U svoj sustav, pretpostavljam da imate mikrofon pojačalo prethodi ADC.I dalje možete koristiti tradicionalne niske frekvencije ADC (nekoliko desetaka kHz) za napraviti lijep posao, i ako bez mikrofona amp ima potpuno diferencirane strukture koje značajke u visokom PSRR.Ali budući da je mreškati imate na opskrbu je frekvenciji kao visok kao 10MHz, i bez mikrofona Amp svibanj ne imati dovoljno visoku frekvenciju PSRR u tom rasponu.Moj prijedlog je da ima čistu regulator za reguliranje ovog galamljiv opskrbe i korištenje ove regulirano opskrbu moć vašeg ADC-a u sekciji analogni strujni krugovi.Drugo je rješenje može biti korištenje više opskrbu čistom za vaš ADC.

Ne možete jednostavno koristiti mnogo veća učestalost uzorkovanja kako bi se bavio s 10MHz mreškati opskrbe, kao što predlaže netko ovdje.Jer glas bend program, čak i sa sigma-delta preuzorkovanje ADC, možete imati samo sampling frequency kao visok kao dva do četiri Mega Hertz, ni tik do 10MHz mreškati buke ovdje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back