upita u vezi projekta; đavolčić

V

vikas_et

Guest
Gospodine,
Ja sam student
4. god BITI EC branch.i am oblikovanja konačnog god projekt temelji PIC LCD osciloskop u kojem se koriste mikro PIC 16f876 & HD44780 (LCD) zaslonu za unos purpose.The PIC da je na 2 pinski priključak,
tj. A RA0 pin.This sustav može imati atleast 5 ulaza.Sada smo suočeni s problemom LCD initiallization & programer circuitry.So molimo vodič nam kako postupiti kao predmet je nešto novo.
Hvala.

shailendra Kumar Singh
shailu18_ujjain (at) yahoo.co.in

Hi Sailendra,
Kao što je po mom shvaćanju svoje pitanje ti si samo 5 s lijeve igle na sučelje na PORTA LCD, a ostatak od igle se koriste u vaš projekt nije to.Pa mislim da i dalje možete sučelje LCD ali minimalne sučelje treba atleast 6 kočiće za priključak.Jedan za R / W jedan za RS (Registracija Odaberite)
i 4 igle za 4-bitni Sučelje način LCD.Sada kao i ti s lijeve igle napraviti samo 5 R / W pin nasukan kao LCD se koristi u Vašem slučaju samo kao izlazni uređaj.Tako da su ostali sa 5 ulaza i 5 kočiće prepušteni sučelje, tako da rješava vaš problem.Ali 4-bitni inicijalizacijski od LCD može biti malo prepreden wrt vremena zakašnjenja dužan dati stabilnu podacima, ako je to messed up sa izlazom onda se može frfljanje.

~ Kalyan.

Bok

Imate li Hitachi 44780 tablični?Ako da pratite broj kao što je na stranici 46 ili 47 ovisno o tome da li koristite 4 bita ili 8 bita vezu.

Slijedite signal vrijeme.E trebao bi se promijeniti iz visoke u nisku nakon podaci (pls provjeriti) ima stabilizirani.Ključni dio je initialising LCD zaslon i morate slijediti korake kako dati na stranici 46 i 47.Daj duge odgode između naredbu kao početno kašnjenje moraju proučiti tijekom intialisation koji kasnije mogu biti optimizirane.

To mi je jedan cijeli dan da bi dobili LCD interfaced uključujući generiranje posebnih znakova.Također uzeti na znanje kontrast.

Hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back