ulazne impedancije u hfss [50 piont poklon]

M

Marshal

Guest
Bok svako tijelo;Želim izmjeriti ulazne impedancije ovog bowtie antene u hfss,aliNe znam što da radim.mogao te objasniti kako ugoditi trebam hraniti ove antene u hfss (val luka, lumped luke ili drugih pobuda).
i kako bih trebao izmjeriti ulazne impedancije od njega.(impedancija unos mora biti oko 88 ohma zbog komplementarnih stracture ali kako?)[50 bod poklon za najbolji odgovor]

bok,
za pronalaženje impedancija trebamo jakost struje i napona vrijednosti, ali koliko možemo izmjeriti jakost struje i napona vrijednosti?
to je moje pitanje previše.

Zapravo imate dvije strukture tamo.Jedan od njih je i sama antena
Drugi je prijenosna linija.Prijenosna linija je paralelni vodiči
linija tipa.Ja modelira dalekovoda jednom i dobio sam bilo gdje iz
70 oma do 150 ohma ovisno od odvajanja i dielektrična
konstanta (ja iskorišten PCB kao medij).Dakle, mislim da je najbolje što možete učiniti je model
dalekovoda i antena odvojeni.Hranjenje antena može biti
izvršavaju direktno na bazu koristeći lumped luka.A nakon što je dobio dva
modeli dogovoriti impedancija stavi sve zajedno i re-simuliraju.

Može bilo tko upload tutorial ili obuke stvari za antena design by HFSS?

Hvala unaprijed.

Lupin

Antena udžbenik prilogu.

Za problem antene impedancije, možete naći zajednički ulaz odraz-efikasan, a zatim poznavanje dužine tramnsmission linije, možete pronaći Zin.

svarun -
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Marshal:

Tu su vjerojatno nekoliko odgovora na ovo, ovisno o vrsti podataka koje tražite.

Ako želite samo "brzo i pomalo prljavo" obračun za Zin od antene elemenata, vjerojatno možete učiniti s lumped luka između antene elemenata, zanemarujući twin lead hrane u cijelosti.Ovo vam daje karakterizacija za antene elemente koji zanemaruje mogući spoj na dva vodstvo feed.To je vjerojatno radi brže i zahtijeva manje simulacija volumena, ipak.

Ako želite uključiti spojka između dva vode i hrane antena, ali i dalje želite karakteristike unos hrane za antenu sami, trebali biste koristiti port val (koji može biti malo prepreden postaviti svoju antenu, ako ima manje fizički tlo avion), i zalazak de-embedding referentne ravnine do točke gdje twin-lead spaja na antenu.Ovo vam daje Sinu za antenu koja također uzima u obzir feed-to-antene spojke, koje bi mogle biti značajne.

Konačno, ako želite učinak obje antene i hrane propisane dužine, JA će predlagati val luka se nalazi na donjem kraju svog radnog prostora, tako da ćete se uključiti odgovarajući iznos konačnih twin-lead feed.Ja ne znam da li da radite s nižim zemlju avionom ili ne.Ako ste, koristite dizajn udaljenosti.Ako ne koristite niže ravnine tla (tj., to je u slobodnom prostoru) onda bolje vam je model dovoljno udaljenost donjeg upija granicu prema dobavljaču specifikacije za takve površine.Vi ne želite upija granice prehranom do polja linije koje bi trebalo da u neposrednoj blizini na sebe u tom modelu.

Te mogao iskoristiti lumped luka na dnu između ponude, ali to bi se dodali dodatni diskontinuitet na rezultate koji bi mogli dodati neprihvatljiv greška to yoru rezultate kod visokih frekvencija.Luka val započet će s razumijevanjem da ste već TEM mod širenja svoje twin-lead liniju.

Pobrinite se da li bi vaš val luka dovoljno velik za hvatanje hrane svim linijama.Biti siguran to provjeriti polje linije u luci kako bi bili sigurni da nemate previše ih je krajnji na stranama vašeg priključka površine; bi to značilo da je potrebno da bi na području luke veći.

Uzdanica ovaj pomoć.

- Max

hi maxwellian;

hvala vam za vaše dobro odgovor, mogao te ugoditi poslati sliku ili crtanje modela o korištenju lumped luka u ovoj strukturi, ja stvarno ne koriste lumped luke do sada i ne znaju ništa o tome i stoga se ne mogu razumjeti kako se dobro ja bi ga koristiti u mom strukture.
hvala puno.

Hi maršal:

Ja sam ne siguran kako je to ostvario u HFSS, ali ovdje je koliko vidim to učinjeno u većini EM simulatori koji pružaju lumped luka.

Obično, možete odabrati i dva vrha na dva različita, ali u blizini metalnih tijela.Diskretni luka obično se može postaviti na "idealno žica" koje ste stvorili između tih dviju točaka.Ovisno o simulatoru, uobičajeno je da možete definirati da se u diskretnom luku biti postavljeni negdje između dviju točaka.Neki simulatori zahtijevaju od vas ni stvoriti jedan žica sa točku u sredini, druge zahtijevaju dvije žice koje su povezane zajedno.U sredini žice, možete definirati diskretnom luku.

Budite sigurni da definiraju luka imati samo-impedancije 50 ohma (ili što god impedancija sustava želite koristiti).To bi trebao pratiti i struje i napona.Obično postoje postavke za kontrolu diskretnim luka koja možete postaviti kad ga stvorite.Ako se mogu snimati ili napon ili struja, drugi može biti zaključen kroz bistar impedancija diskretne luke.Jednom kada su impedancije i najmanje napona, S-paramters može se lako odrediti.

Pogledajte u dokumentaciji za softver pod luka (tu bi trebao biti barem PDF korisnika vodič ili nešto) koji će vam pokazati postupak za utvrđivanje diskretne luka.Žao mi ne može više pomoći u tome posebno sa svojim softverom.

Srdačan pozdrav,

- Max

Hi Marshal

Na kraju vašeg projekta ti je potrebno za povezivanje elementa do 50 ili 75 ohma?

ako je 75 Sviđaju vam je rečeno, ako je 50 te morati dodati balun za pretvaranje
element impedancija 50 ohma.obično je nagovoriti i ovaj unos lako
simuliraju.

PL

hi plazma;

hvala vam za vaše vodstvo.Mislim da znači ja mogu koristiti coaxe liniju (koja je jednostavnija za definiranje luka) i pretvoriti ga u balansirana linija s balun.ali

Želim znati što je najjednostavniji i najviše accerate metodaja misliti lumped luka hranjenja je bolji kao maxwellian rekao

ali ja ne znam kako bi trebao i definirati impedancija linije i kalibracija linija i kako trebam odabrati vrijednost impedancija.
pozdravi.

Hi Marshal

pogledati ftopic135962.html

i pogled na pdf.
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back