TRKA OKO CONDITION nd VERILOG qns

B

bala9383

Guest
hi gledateljstvo

može li me netko objasniti u kratkom način za ispod qns:

1.ono što se podrazumijeva pod UTRKA CONDITION?
što su demerits od RACE CONDITION.

2.Koje su razlike ulog 'blokiranje nd neblokirajući izjava?
plz objasniti sa primjer za obje izjave

Hi Preglednici
može li me netko objasniti u kratkom način za ispod qns:1.
ono što se podrazumijeva pod UTRKA CONDITION?Race stanje nastaje kada kvaka mijenja svoje stanje od stanja u neispravno stanje poznato ..Na primjer, ako smatra SR kvaka, ako se S i R promjenu vrijednosti od 1 1 (da se rezultati u neispravno stanje) na 0 0 istovremeno, onda kao kvaka je razina-trigerred i transistion od ulaza NIJE nagla, izlazi proći niz promjena u njihovim državama koje ostaju nepoznati se korisniku do sat ide negativno.To stanje se zove utrka stanje.što su demerits od RACE CONDITION.

demrits, kao što je gore objašnjeno, da je navika znati stanje zasun do colcok ide negativno, kao što izlazi stalno se mijenja (zbog razine trigerring)2.
Koje su razlike ulog 'blokiranje nd neblokirajući izjava?plz objasniti sa primjer za obje izjaveBlokiranje izjave su one u kojima se blokira izvršavanje sljedećih izjava do sklapanja struje izjava finished.That se blokira izjave se izvršavaju sekvencijalno.
Međutim, nema odgode u izvršavanju skup blokiranja izvješća
Neblokirajući izjave su one u kojima se izvršavaju sve naredbe Istodobno, odnosno sljedeću izjavu doent čekati trenutni izjavu da se exectued.
Ex.
Blokiranje Non-Blocking
b = b <=;
c = b, c <= b;
u gornjem primjeru, za blokiranje izjave, vrijednost od c je ažuriran kako bi se vrijednost na kraju izvršenja.
ali ne za blokiranje izjave, druga izjava doesnt čekati updation o b u prvoj izjavi, a time i dodjeljuje bez obzira na vrijednost "b" je držanje pred prva naredba bila je pogubljen.da je to izgleda kao da obje izjave dobio exectued paralelno.

Blokiranje izjave se koriste, a projektiranje kombinatorne logike i nonblocking izjave služe za desiging sekvencijalne logike.

Drugima:
Molim ispravite me ako sam u krivu nigdje

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back