Trebate pomoć u sklop

R

rwiggins

Guest
Shvaćam da je MAX6954 može voziti 128 diskretno dovela's.Što ne mogu razumjeti je kako povezati ovaj čip na matrici od 8x16 diskretan leds i koristiti interne fontove na čipu za pomicanje.Može bilo tko me baciti kost?Hvala vam unaprijed!

Evo kostiju od Maxim IC web stranicu. Http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/MAX6954.pdf

Hvala, pročitao sam ga.Nažalost, način na koji sam čitao je da je 4x4 matrica igle 17 potrebama.Po mom izračuni, jedan 8x16 treba barem 33.Je li to točno?Nikad nisam radila sa vodio pred matrice tako da se vrste, lol.

A matrica od 4x4 je 8.8x16 je 24.Gledam kroz dokument kratko, a čini se da su oni prikazuju 4x4 matrica je zapravo 1x16.

Znači, ti
si jedan događaj 8x16 matrice.Ovaj čip ima neke žice služe kao anoda za neke LEDs i opće Katoda do brojke ili što god oni svibanj biti.Dakle, u tablici 37, Slot 1, potražite "CC0: 16 segmentu monocolor" i "CC1: 16 segmentu monocolor."To su vaše prve dvije.Idi na Tablici 37, Slot 2, i naći CC2 i CC3, i tako dalje.Kada završite, imate CC0 na CC7, a 16 anoda veze.

Vaš vrh LED u svoj redak (ili stupac, ne znam koji način ste ih uređenje logično) je "A1".Pobrinite se da vaš vrh LED uvijek povezuje se ovisno o tome koji je pin etiketom "A1", za svaki stupac.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back