Trebam savjet za prikupljanje podataka putem

N

nebisman

Guest
Hi friends:Ja radim u Prototip kontrolera.Za ovu svrhu I'm koristeći XpcTarget iz MATLAB koji omogućava korištenje računala u stvarnom vremenu.

Moj problem je da ja ne imati bilo koji od podržanih hardvera za A / D, ali su ovaj softver standart Podržani formati:

UDP
CAN
pristup na port adresu (IOREAD IOWRITE)
RS-232 (ali to nije korisno za mene za spori brzinu prijenosa podataka od TX / RX)

Moje pitanje je:

1.Kako mogu sučelje (vrlo lako) PC portove pomoću PCI ili EISA autobusi s mikrokontrolera?.Moja potreba je za pristup tri vrste podataka koristeći tri različite adrese.2.Is it posible to napraviti microntroller sučelje za CAN ili UDP i ono što mi treba u PC?.

ugoditi pomoć mene

nebisman

Možete koristiti DAQ kartice nacionalni instrument.To je Analogne I / Q i Digital I / O, a to je PCI sučelje.

ja mislim da to nije baš lako, ali ne jako teško izgraditi vlastiti kartice koji je spojen na XT autobus zajedničkog računala.XT bus je polovica ISA sabirnica.Ako računalo ima ISA sabirnicom, možete ga spojiti tamo

Možete pronaći sve informacije na

http://www.geocities.com/fishziblu/ISA8255.html

ILI

http://www.geocities.com/SiliconValley/9210/gkisa2.html

To su skelet izgrađen na vlastitu karticu na kojoj možete dodati mikrokontrolera, A / D ili što ikada želite

Rado pomoći

C'ya

Zdravo!

Zašto Wana imati PCI karticu?Koji je vaš smapling stopa-to je razlog?

Možete dobiti wery dobar PCI kartice za 600Euro's.Jeste li zainteresirani?

Inače možete pokušati napraviti nešto na USB ili RS232 ...

Molim objasnite vaše potrebe više acuratly i možda vam ja mogu pomoći.

Pozdravi!

Whith RS-232 možete poslati podatke na 114kbs, To je dovoljno brzo za kontrolu sustava i jednostavan za izgradnju.Kako je tvoj max.brzina prijenosa?

..u stvari ja imati koristi DAQ kartice nacionalni instrument.To je Analogne I / O i Digital I / O, i Internet isto tako ima PCI sučelje i utvrde vrlo kvalitetno sa MATLAB.

Hvala za tvoj odgovor.US 600 (tipično cijena za ove zajednice AD) I'ts vrlo skupo za mene i za moje cca Ja to ne zahtijevaju.

Problem je izjava:

JA potreba za kontrolom sinkroni motor poziciju i brzinu
Trebam za snimanje signala iz pozicije koder (8 bita po visokoj stopi uzorkovanja) i poslati naredbu izlaza (tri za sinkrone motore, 30bits za tri 10 bita rezolucije PWM), te PWM izlaza su generirani od strane mikrokontroler.Sve što mi treba je prenijeti 30 bita za mikrokontrolera.Naredio izlazi izračunava se složeni nelinearni kontroler.Uzorkovanje stopa je oko 1ms, no proračuni su složena i ne mogu otpada dugo vremena u komunikacijama.

primjerice u 115,000 kbps RS232
40 bita vremena = 347us predugo vremena istrošen za obračun.

Trebam pijukanje rješenje na temelju gore komentare

Thanks for your help.nebisman

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back