Trebam amp sklop s različitim dobitak za i ulazi

M

Mito57

Guest
Bok.Ja sam novi ovdje i potreba neki pomoć.Trebam jednostavan sklop (ako postoji) koji amlifying Diferencijalne ulaz daje mi pojačan izlaz sa 2 različita ovisno dobitke od ulaznih polariteta.Trebam imati malo veći dobitak kada ulaz je pozitivno.Izlaz također trebaju imati isti polaritet nego ulazni ako je moguće.Ovo može biti učinjeno s nekim jednostavnim sklop pomoću amper Op?

HI

to je jednostavno rješenje zapošljavanju i inverting konfiguracija u kojoj koristi za pozitivne signale Rb/Ra1 je i za negativne signale da je Rb/Ra2 ", sjetite se polaritet će biti preokrenut" tako da morate uzeti u obzir u ovom trenutku preuzetog signala od pojačala.Ovaj sklop je nedostatak taj signal će kap po oko 0.5V na ulazu zbog diode.

živjeli

Sal
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Sal, hvala za tvoj odgovor.To ,5 Volt kap je pitanje za moj projekt.Bilo koje drugo rješenje?Razmišljao sam u korištenju sklop korak dobitak i koristiti različite referenca za ulaz, tako da svi ulazi će biti pozitivno, a samo su različite dobitak kada napon dosegne točku želim.Znam da to može biti učinjeno, ali nemam shematski.Može bilo tko to post ili mi dati link?

Evo ideja za vas.
Počevši od Sal u krug, uklonite diode.
Priključite RA1 do ulaznih signala.Tako u ovom trenutku imate jednostavan inverting amp s dobitkom od -Rb/Ra1.

Dodaj napon sljedbenik (IC1) i dioda (D1):
IC1 Izlaz na Anoda od D1
Katoda je D1 povezan Ra2.
- Ulaz za IC1 povezan spoj D1 i Ra2.
Ulaz za IC1 spojen na ulazni signal.
Uzdanica ovaj je opisan dovoljno - nemate vremena za shematski upravo sada.

Kako to radi:
Kada Signalni ulaz je <0 napona partizan isključuje i imate dobitkom od -Rb/Ra1.
Kada Signalni ulaz je> 0 napona sljedbenik postaje aktivan i dobitak je -Rb/Rx, gdje Rx = RA1 | | Ra2 tako dobit će uvijek biti veći za pozitivne signale.Možete shvatiti kako je obrnuto, ako treba.

Pad napona preko D1 nema nikakvog utjecaja na sklop.
Jedna stvar koju svibanj želite učiniti je granica izlaz zamahu partizan tako da ne mora pobi leđa i naprijed kao ulazni križevi 0.

Opet, ovo je samo koncept - trebate proći kroz sve detalje i testirati ga.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back