Treba mi pomoć u avr

S

soldier467

Guest
Trebao bih znati kako se mogu prikazati brojeve od (o ---- 9) u formi (00 - 01 --- 02 ----- 09) na LCD po viđenju kod ...Na primjer:

Ja proglašen varijabla (x) s početnom vrijednosti (0) onda sam to pokazao na LCD zaslonu, kako slijedi:

nepotpisani dugo int x = 0;
pougljiti str [2];
ltoa (x, str);
lcd_puts (str);
Rezultat je bio 0, a ne samo 00 na LCD zaslonu

- i to je poslije uključujući srodne knjižnice.

Napomena: Ovo je za sat prikazuje na LCD zaslonu [/ quote]

jedan nije tako elegantan način za to učiniti, bez materijalno mijenjanje koda je izbačen jedan'0 ', ako je x manje od 10.

Ako sam stavio'0 'kao što je x manje od 10 ...to će biti ok.

ali kao što sam spomenuo prije, ja sam kod zgrade sat ....x i koristeći kao sekundi sat.

Problem je u tome što kad dostigne x (59) u sekundi i reseting povratak na (0),
kao i za bilo koji digitalni sat, LCD bi trebalo pokazati (00), ali ono što sam vidio je da je nakon (59) sekundi, LCD prikazuje (09) ...
) is composed of the digit (9)
at it's right side and this is due to the last number before it (5 9
) ...this digit ( 9
) remains on the LCD for the first new 9 seconds after the reset of seconds (ie 0 9
1 9
2 9
3 9
4 9
---9 9
then 10 11 12--5 9
) and when the seconds reaches (10) this digit (9) turns (0) (which will be the right side of the second (10) ( the instant which seconds appears correctly) and all seconds till (59) again).. and the other component of (09) mentioned above
is the digit (0) at it's left side which is the main place of x that counts from the beginning of the reset 0 1 2 ---etc every second

Ovaj broj (0 9) se sastoji od znamenki (9)
da je na desnoj strani i to je zbog zadnjeg broja prije (5 9)
... ova cifra (9)
ostaje na LCD za prvi novi 9 sekundi nakon reset sekundi (tj. 0 9
1 9
2 9
3 9
4 9
--- 9
9 od 10 11 12 - 5 9)
i kada se dostigne sekundi (10) ova cifra (9) okreta (0) (što će biti s desne strane drugi (10) (u sekundi instant koji se pojavljuje točno) i sve sekundi do (59) opet) .. i ostale komponente (09) spomenuto
je znamenki (0) je na lijevoj strani koja je glavna mjesta koja x tačkama od početka se resetira 0 1 2 --- itd svaki drugi

Kao rezultat ovog Mislio je da je moj problem je da pokažu x od početka na LCD zaslonu u obliku 2 brojki, a ne samo 1 prst (00 01 02 ----> 58 59) kako bi se izbjeglo
moj problem i ja sam molba kako to učiniti?

Ako tko vidi ništa na rješavanju ovog ugoditi pomoć ........ hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back