Traľite integrirano okruženje za IC dizajna pod Linuxom

Z

z17us

Guest
Našao sam na ovom forumu neke postove o EDA alatima pod Linux.Ali netko može, dajte mi odgovorite što strukturirani su dostupne alate (jednostavni i složeni)?Koji dobavljači daju cijeli integrirane okoline (od vrha do dna) da biste zatvorili ciklus dizajn i onih koji daju samo substitutable dijelove toka (schematics, začin, izgled, itd.).IE:

1.Integrirani okruženja:
2.Shematski bilježenja:
3.Spice (analogni i / ili mješoviti signali) simulacija:
4.Digitalna simulacija i sinteza; Verifikacija:
5.Analogni Layout (uklj. DRC, LVS, SVS):
6.Mjesto i Ruta:

Bilo kakve dodatne primjedbe su dobrodošle.

Da, zaista vrlo dobro pitanje.Htio također željeli znati ako takav postoji okruženje u ovom trenutku.

gotovo svi dobavljači EDA dostaviti alati za Linux platformu, neke su od dna do vrha, ali u usporedbi s onima koji su pod unix, te alate pod linux nisu stabilne i havenot bio široko prihvaćen od strane industrije.

Hvala vam Byron,

To je upravo ono što sam htjela znati, as well.Koji su alati najpouzdaniji i može nositi stvarne projekte,
a ne samo za zabavu.

check out na h ** p: / / w **. paragon-ic.com.oni imaju neki linux alati

Da, to
je istina da je izbor alata ovisi o foundries.Oni pružaju modele knjižnica (digitalni i analogni), slika tehnologija, itd., itd. Ali isto tako je istina da oni mogu biti prilagođeni za gotovo bilo koji alat.Tj. mogli preurediti / ponovnu uporabu simbola (transistors i standardne ćelije), priložite njihove modele, uvoz tehnologije datoteku za gotovo bilo koji raspored alata, itd. Ie imate izbor do određenog stupnja.Najvjerojatnije vaše tvrtke već učinio svojim izborom.Ali što ja m tražite je integrirano okruženje za kućnu upotrebu (naravno, ne znači da ne jednostavne zadatke ili jednostavne alate).To znači optimizirano radno okruženje, s minimalnim različite alate (dobro, onoliko koliko je moguće), lijepo integrirano zajedno.Nadam se da sa rješiv zadatak.

Znam da je ritam, Mentor i Synopsys imaju koristiti njihove alate (IC, LDV, IC-kolodvor, kalibar, dizajn kompajler, prostornog kompajler, itd.).JA isto tako znati da Jezerac je koristiti na Linux previše.JA dont 'znati ako industrija nije voljan podržati Linux od EDA tvrtke tvrde da imaju interes u njemu incresing (to je razlog zašto su se preselili u porting njihovih alata za njega).Što se tiče bugova, dvije stvari moraju uzeti u obzir.Prije svega, kada govorimo o Linuxu govorimo mnogo različitih distribucija.Vrlo je teško graditi proizvoda na posao bug-free u svemu od njih.Drugo, neki puta inicijalne verzije imaju "zrelosti" bugova.

Hvala vam geconom,

Ali znaš što verzije Linuxa su podržani?

[quote = "geconom"] znam da kadenca, Mentor i Synopsys imaju koristiti njihove alate (IC, LDV, IC-kolodvor, kalibar, dizajn kompajler, prostornog kompajler, itd.).JA isto tako znati da Jezerac je koristiti na Linux previše.JA dont 'znati ako industrija nije voljan podržati Linux od EDA tvrtke tvrde da imaju interes u njemu incresing (to je razlog zašto su se preselili u porting njihovih alata za njega).Što se tiče bugova, dvije stvari moraju uzeti u obzir.Prije svega, kada govorimo o Linuxu govorimo mnogo različitih distribucija.Vrlo je teško graditi proizvoda na posao bug-free u svemu od njih.Drugo, neki puta inicijalne verzije imaju "zrelosti" bugova. [/ Quote]

RedHat je dominantan distribucije.Radije bih 7.3.8,0 ima cased neke probleme i ako ste vi svibanj pronaći neiskusne poteškoće u svladavanju njih.Ne znam ništa (nisu testirani ga) koji ima oko 9,0 pravedan bio otpušten.

Da biste dobili njima ftp://ftp.redhat.com, http://www.linuxiso.com, http://www.linuxiso.org i još mnogo, mnogo više zrcala (besplatno).

geconom wrote:

Znam da je ritam, Mentor i Synopsys imaju koristiti njihove alate (IC, LDV, IC-kolodvor, kalibar, dizajn kompajler, prostornog kompajler, itd.).
JA isto tako znati da Jezerac je koristiti na Linux previše.
JA dont 'znati ako industrija nije voljan podržati Linux od EDA tvrtke tvrde da imaju interes u njemu incresing (to je razlog zašto su se preselili u porting njihovih alata za njega).
Što se tiče bugova, dvije stvari moraju uzeti u obzir.
Prije svega, kada govorimo o Linuxu govorimo mnogo različitih distribucija.
Vrlo je teško graditi proizvoda na posao bug-free u svemu od njih.
Drugo, neki puta inicijalne verzije imaju "zrelosti" bugova.

Unix je rad stabilizacije u kojoj radite.
Koristite računalo može pokrenuti severl dan.

JA pravedan čekivanje za osobe na koje ćete postaviti neke linkove za download EDA alata za Linux.

Ovdje je IC dizajn alat link: GPL
http://www.staticfreesoft.com/index.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back