Toroidalne transformatorske primarni / sekundarni okreće kombinacije?

U

uengin

Guest
Bok, ja obično će biti u mogućnosti raditi ovo, ali zbog nekih pre-zanimanja moram ovisiti o vašoj pomoći. Toroidalni transformator ima: - 2 primarne zavojnice rangirani 115V svaki - 2 srednje svitcima ocijenjeno 25V svaki Ono što ja pokušavam učiniti je pronaći toroid transformator s pravom kombinacijom tako da mogu postići 230V do 115V korak dolje. Sada se to dogodi, vrlo jednostavno rečeno, primarna zavojnica mora biti pola broj zavoja kao sekundarnog prava. Znači, ako sam spojiti sekundarne zavojnice u gornjem primjeru u nizu i koristiti samo jedan primarni, ili oboje predizborima u paraleli, ali umjesto hranjenja 115V na njoj sam hrane 230V, ja bi (s obzirom na gore navedene brojeve) dobili pravo iz 100V ? Omjer = 115 / (25 +25) = 2,3 Dakle Vout = 230/2.3 = 100V Ili ću izgoriti primarne zavojnice, jer struja će biti dvostruko ono što je dizajniran za?

Primarna zavojnica ... mora biti pola broj zavoja kao sekundarnu prava. to ne može biti. Obje ... predizbori u paraleli, ali umjesto hranjenja 115V na njoj sam hraniti 230V .. to će snimiti transformatora. srizbf 1stjune2010

Najbliže što ćete dobiti jest da ga koristiti kao auto-transformatora. Spojite predizborima u nizu i povezuju 230V preko kraja. Uzmi 115V s jednog kraja i centra. Ostavite sekundarnim namotima rastavljen u potpunosti. Molimo Vas da razumijete da auto-transformator ne izolirati ulaze i izlaze, postoji izravna veza između njih. Brian.

Hvala puno Brian. To je vrlo korisno, istina. Dovoljno je drugo pitanje. Ja ću biti koristeći ovaj transformator za 31W uređaja. Dakle, znači li to da sam transformator imploy za ovu aplikaciju mora biti 31VA ili više? Hvala unaprijed.

Budući da se primarni namot spojen u seriju, a opterećenje je spojen na jedan od svojim poluvremena, oni (polovice) moraju se boduje za iste snage, koji je 31VA 31 VA, tako da ukupno> 62VA .. IanP: D

Hvala za taj Ian. Ok, tako da, kada čitate naočale u podatkovne tablice od Toroidal transformatora, i to vam daje ocjenu da određeni transformator je ocijenjeno na 50VA, to je sigurno pretpostaviti da je svaki navijanje je ocijenjeno na 50VA?

[Quote = uengin] Hvala za taj Ian. Ok, tako da, kada čitate naočale u podatkovne tablice od Toroidal transformatora, i to vam daje ocjenu da određeni transformator je ocijenjeno na 50VA, to je sigurno pretpostaviti da je svaki navijanje je ocijenjeno na 50VA? [/Quote] 50VA je kombinirana snaga svih primarnih namota i svim srednjim namota (u idealnom transformatoru)) .. Ako imate 2 primarnih namotaja - 115V svaki - svaki se boduje za 25VA .. Zajedno, 25VA + 25VA = 50VA .. IanP: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back