tla mosture

K

kamelian_20

Guest
hi all
ja pokušati builed takav sistem za mjerenje vlage u tlu.trebam vrsta precizan i ekonomičan system.amonge mog istraživanja otkrio sam mnogo puta kao što je TDR-a, rashlađeno ogledalo hygrometer, tanki filmovi, ultrazvučna i kapacitivnim senzorom.trebam neki pomoć za ultrazvučna i kapacitivnim način.

ticati se

kakvu pomoć trebate činiti u?
ako je preporuka onda ću reći za korištenje kapacitivnim uređaje.većina senzora vlage na temelju varijabla kapacitivnost i imaju dobre rezultate, pa čak i ne zahtijevaju nikakve kalibracije.

Mislim da je kapacitet metoda se lako primijeniti i razumne, ali ja sam ne siguran o preciznost i točnost.
kako misliš o tome?
ja isto trebam neki pouzdan i dobar sklopove za provedbu ovog sustava.
TDR i neke druge metode su toliko komplicirani i skupi.

u osnovi, te bi trebao pitati: što imovinu želite ili trebate znati."Vlage u tlu" je prilično uobičajen pojam od priređivanja točan imovine.U okoliša inženjerstvo (ne znam o poljoprivredi), sadržaj vode se uglavnom definira kao postotak suhih materijala sadržanih u uzorku, gravimetrijska mjeru.To može biti excactly utvrditi samo sušenjem uzorka.

Kao približne vrijednosti, kapacitivni mjerni se često koristi, ali mora biti kalibriran sa sličnim materijalom.Za razliku od toga, tlak pare odnosno rosa-točku, kao i izmjerena s hygrometer rekao, je potpuno drugačiji imovine,
iako naizgled dvije su vezane.

hi all
znate put si rekao kao neka uzimanje uzoraka iz tla želimo izmjeriti sadržaj vode i pokušaj da se osuši i onda izmjeriti težinu razlika je vrsta stara metoda.
danas agricultral inženjeri izračunali vlage u tlu s mnogo vrlo precizne i složene metode poput TDR-a, Mikrovalna pećnica, u frekvencijskom području, kao i ultrazvučni.
cilj sve ove metode je samo voda, sadržaj soil.in većina novih metoda oni mjere dielektrična konstanta od tla, jer postoji velika razlika između vode dielektrična konstanta i druge sadržaje dielektrična konstanta tla.
isto tako ja mislim kapacitivnost metodu koristite ovu teoriju, ali ja mislim da je u pravilu koristi za mjerenje vlažnosti zraka.
želim znati kako točno ultrazvučnih i kapacitet metoda rada

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back