Thyristers fordriving grijanje zavojnica

B

binojkumar

Guest
Bok prijatelji im događaj projekta koji kontrolira temperaturu grijanja zavojnica.
energije za grijanje zavojnica opskrba je spojen preko thyrister i PWM staviti je izvan kontrole ovog Thyrister.Ovo je moj program.grijanje zavojnica je operiran u AC.Pa kakav thyrister ja bi trebao koristiti?ugoditi predlagati thyrister i vožnje sklop.

VC

binojkumar wrote:

Bok prijatelji im događaj projekta koji kontrolira temperaturu grijanja zavojnica.
energije za grijanje zavojnica opskrba je spojen preko thyrister i PWM staviti je izvan kontrole ovog Thyrister.
Ovo je moj program.
grijanje zavojnica je operiran u AC.
Pa kakav thyrister ja bi trebao koristiti?
ugoditi predlagati thyrister i vožnje circuit.VC

Možete koristiti čvrstog stanja releja za tu svrhu.

Koristite MOC3023 optički sprežnik i voze dvosmjerni tiristor BTA16 kroz taj optički sprežnik.PWM i kontrolu kroz njega.Pozdravi
Naveed Khowaja

Slažem se s pranam77, što je svrha pomoću PWM kontrolu Triac, to treba samo jedan impulsa po kvadrantu to uključiti i sama isključuje na nulte točke križanja.
Morate koristiti faza kontrole ne PWM.

Brian.

to use phase control but full wave switching.

EMC pravila zahtijevaju veću snagu grijanja kontrolera ne
koristi faza kontrole, ali puna vala prespajanje.
To može biti bilo djelovao kao sporo PWM sa nekoliko sekundi razdoblje, što je klasična metoda, ili u
SD modulator stil.

Mislim da trebamo Binojkumar nam reći više.

Ako je njihova namjera je da se kontrola toka struje što preciznije, nemaju mogućnost, ali da koriste faza kontrole i pokretati Thyristor jednom po ciklusu.Ako oni namjeravaju održavati prosječnu temperaturu, ali to može biti dopušteno da se rast i pad oko središnje točke, mogu koristiti usporiti PWM za natjecati se mehanički termostat.

Mislim da oba rješenja su primjenjivi pod pravim okolnostima, ali koja je optimalna ovisi o zahtjevima projekta.

Ja bi i dalje koristiti Triac u prednost Thyristor ipak.

Brian.

Binojkumar nam ne govori ono što se koristi za zavojnicu.Možda teret nameće je ispod 200W ograničenje.

Znate li zašto je uveden EN61000?Ja nemam pojma iako pretpostavljam da je nešto za napraviti sa nesimetrična opterećenja AC linije.Sjećam se prije mnogo godina suđenja pri primjeni offset DC na javnoj rasvjeti materijal je bio suđen kao metoda pretvaranja sva svjetla ili isključiti iz središnje kontrole okvira.Internet izrađen prekid u teoriji, ali u to vrijeme bilo je uobičajena za korištenje SCR PSUs u domaćem TV i pol ciklus opterećenja su napravljene na strujnu napajanje bilo dovoljno za neravnoteže / - AC ciklusa i ulične rasvjete nakon popularnosti TV program!

Brian.

.

Naslov je Limits for harmonic tekuće emisija.Izbjegavanja mogućih smetnji u mreškanje kontrolu prijemnika je samo jedan od nekoliko motivacije.

Budući faza kontrole se ne mogu lako eliminirati rasvjeta u kontroli, to je još uvijek dozvoljeno tamo, ali harmonički ograničenja zahtijeva neki filtriranje.Za aplikacije koje zapravo ne trebaju faza kontrole, harmonički granice su toliko nisko, da filtriranje trud će biti inpracticable.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back