Thermocouples zrakoplovstva u automobilskoj i aplikacije

J

jmarkwolf

Guest
K-tip thermocouples se uobičajeno koristi za ispušnih plinova (EGT) i glava motora (CHT) praćenje temperatura u automobilskoj i zrakoplovstva aplikacija.Senzori su obično "nasukan" na termoelement spajanja, kroz vijak plug-in (EGT) i svjećica prsten (CHT), izravno na blok motora i ispušnih cijevi.

Intuitivno, ja mislim da bi to bi upoznati ozbiljnu zemlju petlje, a ja bi se očekivati da će i paljenja svjećica buke energija bi se iskaliti pustoš na mikro-volt signala na spoj.

Nisam pronašao bilo koju raspravu o ovoj temi na webu.Može bilo tko mene to direktni izvor za ove teme?

Bok,
termoelement je zapravo nije utemeljen kao takav, često je termoelement sjedi u nehrđajući čelik, toplinska i za dobar prijenos topline, stvarna termoelement nije spojen.
Tako je samo termalno postaje dobro utemeljen, ne termoelement sebe.

Eh, oni su utemeljeni u redu.Oko 2 ohms bilo između žica i threads od nehrđajućeg čelika utikač.

Wouldv'e sam pomislio da
bih se električki izolirani kao što ste opisali, dok nisam kupio i izmjeri neke.

Naravno, utemeljeno TC svibanj se koristiti u nekim aplikacijama.Ali industrijski standard je izolaciji, kao što je rekao.Sa potkrepljene TCS je pojačalo mora imati dovoljno zajedničkog čekanja odbijanje.Nije problem općenito, ali ne daje sve instrumenta.

Nadogradnja:

The thermocouples gore opisano sve radilo OK sa dva kompleta krugova, u mom motoru ugrađen sustav monitoringa, unatoč Senzor se temelji na savjet.

Četiri thermocouples su povezani s PIC procesor diskretne preko pojačala, a četiri su spojeni preko MAX6675 sučelje čipovima.Ja dizajniran u oba sklopove ne znajući što bi moglo bolje, ali izgleda da oni oboje rade jednako dobro, osim nekih (ne neočekivano) scaling grešku na diskretna amp sklopove.

I očekuje buke i puno "zamućivanje" LCD na čitanje, ali ni dogodilo, sretno.

Za točnost uštinuti sam s obzirom na kupovinu jednog termoelement simulator / kalibrator.Može bilo tko savjetovati što tih instrumenata može učiniti za mene da ja ne mogu s niskom naponu izvora, dobar voltmetar i kopiju na NIST tablicama?

Hvala unaprijed.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back