tcl ili perl

P

pratap_v

Guest
Pozdrav svima
Iam samo svježija u dizajnu VLSI Physical polju.Želim upoznati s alatom naredbe.Kao što neki svježiji činiti ja potreba za početak bilo Tcl ili Perl.I isto tako molim obavijestite me što je još važnije za backend dizajn inženjer.
Thank u

Vi ćete izgraditi svoj skripta s TCL, zatim analizu svoj rezultat sa Perl.

Svakako bi trebala naučiti kako, TCL je potrebno za pokretanje alata, ali Perl (ili nešto slično na snažan obrada teksta) je vrlo korisna u ubrzavajući mnoge analiza teksta i obrada zadaća.

Većina EDA alati imaju ugrađeni tcl za skriptiranje tako da ćete morati naučiti barem da.

Međutim, mnogi ljudi misle da perl je moćniji u tekstu obradu i manipulaciju tekstualnih datoteka.Tako nije neobično vidjeti perl skripte za manipulacije netlists, ograničenja, SDF, spefs i drugih relevantnih tekstualnih datoteka

Saznajte kako to će biti povoljan, treniranju centar je u Ameerpet, Hyderabad.

HI,
ja isto mislim da uče TCL prvi.Do sada ja znam perl se također koristile u backend.Na taj način trebate znati da.

Oba jezika su jednostavne.JA dont misliti morate ići na bilo koji trening.

zdravo,
Ovan

Hi All,

Potrebna vam je naučiti both.since ako u ištanje korištenje skripti unutar alat TCL je više powerfull.but ako želite da se koristi skripta izvan alata poput automationa i sve u potreba je za korištenje perl.and perl je vrlo jednostavan.

pozdravi,
ramesh.s

TCL će biti više od pomoći u automatizaciji kao i većina alata danas podršku eda TCL.

tcl znači jezik alat za naredbeni, to je više nego općenito u Perl EDA tools.
pratap_v wrote:

Pozdrav svima

Iam samo svježija u dizajnu VLSI Physical polju.
Želim upoznati s alatom naredbe.
Kao što neki svježiji činiti ja potreba za početak bilo Tcl ili Perl.
I isto tako molim obavijestite me što je još važnije za backend dizajn inženjer.

Thank u

Saznajte više u sljedećim redoslijedom:

1.Unix naredbe
2.Shell scripting
3.TCL
4.Perl

hai momački ja sam u synplicity .. samo se pridružio
oni je rekao mene taj oni će objasniti tcl i školjaka skriptiranje ..
ja u potpunosti složio s tim redoslijedom .. svoj dobar

Oba su oko 100 puta bolji od programiranju u ljusci, oba su interpretirani jezici, perl je zapravo manje nego TCL tumač je.

sam studirao u nekim doc je da je "perl kod će u prosjeku biti oko 10x brže nego kod tcl. To je zato što je čista TCL tumač, dok je perl demicompiler, koji je, ispostavilo svoj cilj programa u posrednik oblik nego i izvršava da je koristeći svoj tumač "

tcl ne sprema svoje podatke ili kôd u obliku interne, što znači da ima za re-to parse ponovno i ponovno.

Postoji više informacija o ovom u raznim temama na eda odbora.Ali sve iznad je nepovezan kao i ovdje naš cilj je da koristi osnovni tcl / perl pisati malo skripte (automatizaciju) što čini naš rad lakše.Obje su dobre za naše vrste rada.

Hvala i pozdrav

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back