su 2 iste signale mogu biti ortogonalna?

S

serimc

Guest
Na primjer
Jesu li grijeh (2Πfct) i sin (2Πfct) ortogonalni za jedno razdoblje?
Je li to moguće?
Li da su matematički izraz?

Bok,

Na primjer
Jesu li grijeh (2Πfct) i sin (2Πfct) ortogonalni za jedno razdoblje?
Je li to moguće?
Li da su matematički izraz?

Moje razumijevanje o ortogonalna se kao: Ako skalarni produkt dva vektora (ili signale) je jednaka nuli, a zatim su ortogonalni.To je veoma temeljno provjerili o ortogonalnosti.U vašem primjeru, JA dont misliti da ta dva signala (pod uvjetom da su jednaki u svakom pogledu) može biti ortogonalna.Možete dobiti ortogonalna projekcija jednog signala na anohter pomoću Gram-Schmidtov transformacija, transformacija domaćin, ili Givens Transofrmations.

U stanovitom smislu ortogonalnosti je realted da Korelacija kao dobro.Dakle, ako su dva signala ortogonalni, onda će biti nekako UN-korelirani, no to je vrlo labav provjeriti, jer Korelacija je neka druga značenja kao dobro.Ali, za primjer kao signali su povezani tako da na kraju ne mogu biti ortogonalna.

Nadam se da sam napravio moj point.

BR,

Arif Kan

Molim pritisnite mi pomogli!

HI

grijeh (2Πfct) nije ortogonalna da se dokle god-beskonačno <t <beskonačnost.

Ako vam se divite t u intervalima T1 i T2 koja ima svojstvo vam predložiti onda ćete dobiti 2 ortogonalni signale, ali oni nisu sinus funkcije, oni su odrezan Sines.Pretpostavljajući da je želite samo jedan sinusnog signala po razdoblju, matematičke izraze svibanj biti

y1 = sin (2Πfct), 0 = <t <1/fc
y2 = sin (2Πfct), 1/fc = <t <2/fc

Ako mislite da je koristan informacije kliknite na "mi je pomogao" za statistiku

Sal

no oni nisu ortogonalni,
jedan tip je govorio o korelacije, kada se prenose signali 2, njih u može dobiti individualno na prijemnik metodom korelacije.
U ovom primjeru, ako su oba iste signale, a zatim u ne može biti siguran o tome u kojoj je dobio jedan signal.na taj način, njegov sigurni da isti signali nisu ortogonalna.Naveed

Signal se ne može orthoginal da se od skalarni proizvod neće biti nula

NE
ali mislim da grijeh (2πft) i cos (2πft) su ortogonalni.ili nisu?

Dva grijeh funkcije su samo ortogonalna ako njihova frekvencija razlikuju se

-------------------------------------------------- -------------------------------

Dva grijeh funkcije su samo ortogonalna ako njihova frekvencija razlikuju se

-------------------------------------------------- --------------------------------

Što se tiče sinusa ili cosinus it's true.Ali ostali signali nisu svibanj zadovoljiti ovaj privatne kriterij.

Od cource, ako se previše signali ne preklapaju niti u vrijeme ili u frekvencijskoj domeni su ortogonalni.No, također postoje posebne funkcije koje zauzimaju isti frekvencijski pojas, ali u isto vrijeme su ortogonalni.To je također primjenjuje na vrijeme domena.

Na primjer, Walsh, Haar i Rademaher funkcije preklapaju u vremenu i frekvenciji domenama, ali su ortogonalni i zbog to su naširoko koristi, primjerice, u CDMA.

S poštovanjem.

Dmitrij

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back