SRF04 output problem

A

Azaruk

Guest
Sam sagradio SRFo4 jedinica kao što je prikazano shematski iz Devantech.Koristio sam PIC12F508 nego 'C' uređaj kao moj jedini trgovac nosi 'F' verziju.

Promijenio sam procesor i gubitka u izvorni kod, da bi odražavala 'F' uređaja.

Ja sam pokreće modul od 555-temeljen oscilator - tranzistor okrenut kako bi 10uS visoke razine, s oko 50mS niskim razdoblju.

Određivanja područja oko kruga pokazuje impulsi koji se pojavljuju na 7 i 14 od MAX232, dobar prijenos signala, pristojan pojačani primljeni signal, promjenjive širine impulsa na pin 5 PIC (različitom kao objekt je premještena naprijed-nazad ispred pretvarača ), ali se ništa iz pin 6 PIC-a.

-10V napajanje se generira ispravno.Pin 6 i dalje na niskoj razini.

PCB je provjeren i bezbroj puta je 100% ispravan.

Ne znam što sam mogao učiniti u redu.

Pokušao sam dvije slike - šanse i da bi bilo identično neispravan daljinski.

Je li netko drugi pokušao izgradnju svoje vlastite SRF04 jedinica, te je oni rade?

Može li itko proliti nešto svjetla na tu temu?Dodano nakon 2 sata 6 minuta:Izgleda kao softver problem .....
U izvornog koda dobili od Devantech, postoje dva ar ECHO rutine.Zadana je transistion detekcija na liniji echo.

Druga je malo sofisticiraniji - to izgleda za 3 ciklusa 40kHz dati valjane rezultate.

Komentirao sam se zadani, uncommented 3-ciklus otkriti rutinu, reassembled, spaljena PIC-a i sve izgleda OK, tu su impulsi koji se pojavljuju na ECHO pin.Oni dont 'činiti se razlikuju, ali ću provjeriti dublje malo kasnije.

Ja ću gledati u kod u više dubine, kada imam vremena i pokušajte utvrditi zašto zadani rutina ne funkcionira ispravno.

Thi nit je pogledala je 42 gledatelja!I ne može se ponuditi bilo koji pomoć?Teško je vjerovati u sve PIC-specijalista ovdje.

Mogao je biti pas čuvar vremena drži izlaz reset?

Ima li kakvih config razlike, ili druge male razlike između 12C508 i 12F508?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back