Spajanje i Programiranje PIC

A

AntmanLFE

Guest
Bok. To je bio samo drugi dan sam mislio da sam ja bi volio igrati s mikrokontrolerom i došao preko odbora sam stavio zajedno prije nekoliko godina. To je kit i ja vjerojatno prestao raditi ništa s njim, kao kod / veza bila iznad moje glave na vrijeme. Unfortunetly ja dont imati nikakvu dokumentaciju koju ste dobili s kompletom. Problem ja sam okrenut u ovoj fazi je programiranje čip. Imao sam USB na serijski adapter, ali na kraju saznala na forumima da je to beskorisno za tu svrhu. I onda koljenast iz starog zvijer koja je imala serijski port na stražnjoj strani i pokušao koristeći programer poput IC-Prog s JDM programer bez uspjeha, ali imam osjećaj da sam možda ide u pogrešnom smjeru, a može se to radi stvarno krivo pa sam pomislio bih pisati na forumima ovdje. Mikročip je PIC16F877A I / P. Im ne siguran ako trebam posebnu programer kao serijski port je spojen na MAX232 čip na ploči. Svaka ideja je ili sugestije o tome kako ja mogu dobiti ovaj rad?

Ako sam dobro razumio tvoj problem, vjerujem da možete naći neke korisne informacije u ovom [URL = "http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/30277d.pdf"] Dokument [/URL] Gledaj shematski na stranici 4-4, to bi mogao biti neki dio odgovora na vaš problem.

Im ne sasvim sigurni što ja tražim na tom dokumentu re LED kao ja dont dobiti na valjan stream točke. Pretpostavljam da ukratko moje pitanje u ovoj fazi 1) Trebam nešto više od serijskog kabela na programu je ovo? (Mislim ne, ali samo provjera) 2) Je li ovo programiranje postava s JDM programer ispravan pristup?

1) Da li trebam išta više od serijskog kabela na programu je ovo? (Mislim ne, ali samo provjera) Mislim da je potrebno nešto više, a ne samo serijski kabel. Gdje to ide klinova RS232 priključka na mikrokontroler? Na UART igle ili negdje drugdje? 2) Je li ovo programiranje postava s JDM programer ispravan pristup? Ja ne znam odgovor na ovo pitanje, jer nisam koristio JDM programer. Kako ja razumijem tvoj problem, želite imati ICSP (U kruga Serial Programming). Ako želite da se, morate imati ovo:. aplikacija krug mora biti dizajniran kako bi se omogućilo svi programski signali biti izravno povezan s PICmicro MCUs - ovo je tekst iz Dokument koji sam preporučiti za vas. Ako vaš serijski priključak vode na odgovarajućim kočiće mikrokontrolera nego što možete Programm svoj mikrokontrolera s njim. Ako mislite da ja razumijem tvoj problem dobro, pokušati čitati tekst pod naslovom Kako upravljati ICSP ™ Korištenje PIC16F8X FLASH MCUs . To je na stranici 2-21.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back