snage elektronske projektne ideje ....

S

sonubkk

Guest
hej .... frds može u pls pomoć mene odgonetati neke lijepe power electronics projekt vezan za moju snagu elektroničkog laboratorija razred .... ja ne želim vrlo teška .. radije onaj s osnovnim principima energetske elektronike
ps: groza HV dijagram sklopa i vrijednost komponente ..

hvala milijun ....

živjeli

Zašto ne dizajn punjač batery auto.mnogo izbora za proširenje elektronike i obilje referance materijala.

Možete napraviti DC-DC pretvarač s H-most i dobiti varijabla napona u izlazne (koje možete kontrolirati brzina motora).Najteži na ovom proyect je sklop za kontrolu tranzistora (Power MOSFETs su najbolji kandidati) ali možete koristiti pic mikrokontrolera za ovu kontrolu, primjer je PIC 16F877 (ili neki drugi witn PWM), ali možete to učiniti sa PIC16F84 s odgovarajućim kod, ali PIC16F877 možete variatel voltege uz kontrolu signala pomoću A / D pretvarač.Jedan Izbor za ovu kontrolu temelji se na op-amps za napraviti generator zubac testere vala s paralo da bi PWM signala.Druga varijanta je napraviti DC-AC pretvarač, u osnovi je isti sklop koji u DC-DC pretvarač s H-mosta.U ovom webu postoji mnogo knjiga energetske elektronike ... Rašid i Mohan po primjeru
Nadam se da ovo mogu vam pomoći.

u može dizajn 1) spms punjač i / p 230V o / p 28vdc na 6amp
55vdc na 6amp
2) 650va square wave invertor
3) 650va sinewave invertor
4) low cost invertor za CFL & dc fan
5) SCR controllrd punjač baterija
ja mogu dati u krug daigram s komponenta valu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back