slika to8051 kompajler

H

hayder78

Guest
Bok,

Da li itko zna jedan kompajler pretvoriti pic zbor programe za 8051,
imam pic izvornog koda i želim koristiti u 89c51 što sam radije u mojim projektima i ne znam pic skupštini.

Bilo koji sugestija?

Thanx.

1.Nema asemblerski prevodilac (o;

2.Umjesto da troši vrijeme u potrazi za alat koji najvjerojatnije ne postoji po 99,9999% šanse bih radije provesti vrijeme pokušava shvatiti jednostavne PIC asembler mnemotehnika ... treba biti prilično jednostavan za prevode uglavnom load / dodati / oduzmite / test / opcodes skok u 8051 montaže opis.

3.Ja bi mogla biti pogrešna (o;

Možda je mogla biti dobra ideja da se program u C.
Ti bi mogao koristiti svoj broj na PIC ili 8051 (ili koji god CPU) sa samo minimalne modifikacije.

Ako ste kompletan projekt koji koristi PIC bih ostati s tom CPU.Ako morate napraviti neki modifcations to mogao biti jednostavniji za naučiti PIC skupštini (koja je stvarno jednostavan) nego za prijenos cjelokupnog projekta do 8051 baziran dizajn.

Ovo su samo moje osobno mišljenje, (I program na obje platforme u C i ako je potrebno, u zboru je prije nekoliko godina za sada) se nadam ovo pomaže.

srdačan pozdrav

Bok
Probajte ovo

Microchip AN880Pretvaranje od 8051 do Microchip asembler: A Quick Reference
Ime: AN880
Date: 10/08/2003
Autor: Gaurang Kavaiya
Opis: Migrating Kada asemblerski jezik programe iz jedne obitelji microcontrollers na drugu, na prvo pitanje koje je gotovo uvijek: Što je ekvivalent opcode?Neke operacije, kao i oduzimanje Nadalje,
jesu očigledan i praktično univerzalna.Ostale upute svibanj imati neki suptilna razlika u sintaksi ili pravopis koji čine direktne pretvorbe malo trickier.Povremeno, neki jednostavno upute don t imati izravan ekvivalent u ciljanim set, ili ekvivalent postoji ali je objašnjena u različitim uvjetima.Još jedno pitanje koje proizlazi da je od načina adresiranja.Tipično, izravne i neizravne Obrachajuchi modovi su standard u svim arhitekture.Međutim, oni imaju tendenciju da se u različitim ograničenjima i funkcionalan.
Ključne riječi: 8051, MCS51, Arhitektura, mikro, PIC, PIC16, PIC18, asembler

Mislim da on želi ići obrnuto ...Pic -> 51
dobro znam neki puta će vam se svidjeti migrirati na projektima iz jedne u drugu arhitekturu, bez potrebe da uče stari ili novi MCU jedan ili čak oboje ..Stvar je: ne znam je li bila assambler oporavljene kompilirane C ili neki drugi ..zamisliti što kod koji se bavi pokazivače u slučaju od 51 ...Sada vam treba 3 jezika (dva assemblers C za svoju mikro) i 2 arhitekture ..
Tako je u općim uvjetima može biti pravi problem ..Znam tvrtka koja pokušava oporaviti C izvor ..od disassembled kod, s njihovim decompiler, a ti bi mogao "THEORETICALY koristiti kod i da ga recompile na novi targer MCU .. ipak oni programi su skupi .. oni se ne odvijaju ulicama .. Da li se ovdje na neki pretražuju electroda ključnih riječi : decompilers ... Međutim ja ne kako one dobre programe mogao sythetize C koda koji nije izvorno wriitten za C jezik.!
Anyways samo gledati na internetu za decompilers ..Pretpostavljam da je vaš program je barem 4k koda biti dostojan da ide kroz ovu bol u potrazi za prečac!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back