Single phase induction motor speed control

K

krunal_299

Guest
Hi everybody!

Želim pokretati jedna faza indukcijski motor ocijenjeno za 230V AC, sa elektronski regulator kao fan speed kontroler za motor.

Učinio sam to, ali ne dobije željeni rezultat.The indukcijski motor pokreće pri punoj brzini ili uopće ne prikazuju.

Brzina varijacije ne bi obavili.Mislim elektronički regulator ventilatora (napon kontroler) koji bi trebao raditi sa jednim motorom fazi.

Koji bi bio razlog za to?

Pozdrav!

Postoji velika razlika između prikazivati ventilator i trčanje redovite single phase async.motor.

Asinkroni motor je vrlo osjetljiva na varijacije napona i može samo biti reguliran putem mijenjanje frekvencije.Fan djeluje kao feedback uređaja, imaju nisku momenta na niskim potrebna brzina i visoka momenta na višim brzinama.Promjenom napona momenta je promjena stanja ventilatora tako da se na brzinu da dostigne dobivate momenta.Ako je ventilator Blades of motor, ona bi se ponašaju na isti način kao što je opisano: ili pune brzine ili zaustavljen.

Ako gradimo kontroler koji prati brzinu i ispravlja napon do koje brzine, mogli biste biti u mogućnosti da imaju kontrolu brzine samo promjenom napona.To više nije jednostavan regulator sa dvosmjerni tiristor faza koju ste pokušali koristiti.

Yup draga je regulator imam alrdy provjereni.To je radni komad .....

Fyne.
Siniša me radoznali,
nadu da bi moglo biti istina.

Quote:

Siniša me radoznali,

nadu da bi moglo biti istinito

Ako se traže od vremenskih ili ne možete kontrolirati brzinu jednu fazu motora, mnoga druga pitanja ustani, da i dalje ostane jednostavan ... zasjenčen polni, PSC (Vaše zajedničke peć motori) i stropne navijača, kao i vaše univerzalne ( Vaše zajedničke električna bušilica i prijenosni ruku pile) vrstu četke koje koriste ... da oni mogu biti kontrolirane brzine, obično nije jako glatka.

Ako je to faza Split ili kondenzator početi, (poput Vašeg motora kompresora ili vaš stroj motora), koja je potrebna stalna momenta prijave, start i obično ispod bučne opterećenje, nikako ne, kako ce ti biti pod kontrolom.

Samo u tri faze svijet će ti biti teže učitava brzo kontrolirani i nikada cheapily

Manja zasjenčen sjevernjača i PSC motori mogu biti kontrolirane s nešto kao jednostavan kao prekidač za kratka svjetla prebaciti (pod
uvjetom da vaš amp crtanje nije Premašili) ili prebacite dehummer, (posebno napravljena za dimmers navijača).

Sparky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back