shematski za povezivanje AT89c52 sa PC serijski port

E

eng_ahmed22

Guest
Pozdrav svima ja sam težak to sučelje AT89c52 sa standardnim PC serijski port, ali to nije uspjelo: cry: može netko poslati scematic za ovu aplikaciju? imam program u Keil C. ja sam koristeći MAX232 i HyperTerminal za slanje i primanje znakova. tko imati dobar SW primjer plz poslati, hvala puno za svoje vrijeme Salam: D AHMEDA

Je li u rad na simulatoru Keil, ona radi u redu? ako u uporabu primjer programa, plz ga poništiti. Provjerite ur com port radi ili ne? nije ur kabel je u pravu? RxD (PC) za TXD (at89c51) i obrnuto. provjerite da mi odgovorite. shashavali.m Bangalore.

samo provjeriti scematics dane u "8051 UC i ugrađene sustave" po mazidi

# asm MOV SCON, # 01110000b; Način 1/Stop b / Rec hr / X / x / Zastave MOV TH1, # 0FDh; Reload vrijednost za 9600 bps MOV TCON, # 01010101b; Fl1/Tim1 on/Fl0/Tim0 on/Ext1-edge/Ext0-edge MOV TMOD, # 00100001b; Gate1/Timer/Mode2/Gate0/Timer/Mode 1 START: JNB RI, START CLR RI MOV A, SBUF MOV SBUF, SJMP START # endasm [/ quote ] Imati pogledati na najjednostavniji mogući konfiguraciji spajanja 8051 mikrokontrolera na računalo putem serijskog porta .. Koristite 11,059200 kristal .. Također, možete koristiti ovaj kratki kod testirati komunikaciju .. Ovaj kod jednostavno ponavlja znakove poslane mikrokontrolera .. Pin izdvajanja za DB-9F: Rx -> 3 Tx -> 2 GND -> 5 pozdrav, IanP

hvala svako tijelo Mislim da je problem u max232. Ja ću pokušati Ianp shematski i program i vidjeti. hvala opet: D ja također tražiti povezivanje s AT89C52 na serijski EEPROM 24Cxxx. mogao netko poslati scematic i program za čitanje i pisanje u EEPROM?? mogao u pomoć? Nadam se: D puno hvala bye Ahmed

Ovdje ćete pronaći detaljan opis o tome kako povezati I2C EEPROM (24CXX) za 8051-derivat: http://pdfserv.maxim-ic.com/en/an/AN826.pdf Kao 89C52 doesn ' t smo posvećeni I2C sučelje možete koristiti dva neiskorištene opće namjene I / O port igle bit-praskom serijski sat (SCL) i dvo-smjer podaci linije (SDA) .. Pozdrav, IanP

ugoditi pomoć mene, mogu koristiti HyperTerminal na programu at89s52 koristeći serijski port, molim vas da mi pomogne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back