Serijski i paralelni Međuspojnice

M

master_picengineer

Guest
Hi svi,
Trebam loše vaše odgovore!

Paralelno interconnect ima visoku propusnost i zauzima mali prostor na siliciju no on pati od effictiveness sa foliju lik veličinama zbog uplitanja i crostalk fenomen.Osim toga, tu je dodatni iznos potrošene energije zbog kapacitivnost spoja.
Zato High speed serijski povezati Preferiraju se danas.Međutim, ovo rješenje je teško u njegovoj provedbi i troši znatan prostor na siliciju od serialiser, deserializer, PLL, oporavak takta i koder / dekoder su potrebne.

Kako to napraviti kompletan comparaison (pokazati kada je najbolje) između Serijski i paralelni povezuje uzimajući u obzir sve ograničenjima vlasti, prostor, bandwith i broja paralelnih povezuje?

Molimo razraditi svoje odgovore.

Hvala za vaš trud.

Pozdravi.

Dragi čovječe,

kao idemo raditi paralelno povezivanje znači da se ide na povećanje širine

a ako ćemo ići povećati serijski povećava duljinu.

po CMOS dizajnom možemo ići na povećanje širine, ali ne i dužine

Tako smo radije paralelne veze

phutane

Bok,
Da.To se događa ako mi abord problem superfecially.Vi znate da SoCs postaje sve više i sama složena i da obuhvaća sve više i više IP da komuniciraju jedni s drugima.Routing žice postati mnogo složeniji u stvarnoj SoCs i serijski povezuje je predloženo rješenje za rješavanje ovog problema.Osim toga, serijski povezuje riješili novi problemi izazvane plašljiv paralelno povezuje, kao što su niskotemperaturni, electromigration, smetnji i tako dalje.

osim preslušavanja i buke pitanje paralelni port, mislim da paralelno povezivanje zahtijeva više jastučići (kinda očito) koji čini teže vezivanje.A neki silikon jednostavno ne žele imati toliko jastučići.On želi samo minimalni broj jastučića, kako bi se manje i core-ograničen.Iako smo svi koriste MFP, još uvijek je važno da se smanji broj jastučića ...

Nema u TTL / izlaz je najbolji u smislu broja jastučića ...

Hvala fpga_asic_designer,
Možete li objasniti što je MFP.Možete li odgovoriti na moje prvo pitanje mi je potrebno jako odgovor.

Hvala opet.

MFP je multi-funkcionalni jastučići.dizajn podijeliti različitih funkcija s jednim jastuk.Jeste da ga definiraju dobro u spec..

Nažalost, ja ne znam odgovor direktno na Vaše pitanje.

Take care!

master_picengineer je napisao:

Hvala fpga_asic_designer,

Možete li objasniti što je MFP.
Možete li odgovoriti na moje prvo pitanje mi je potrebno jako odgovor.Hvala opet.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back