RTOS sumnje

K

kannan

Guest
bok,

Dobio sam zbunjen kako RTOS će reagirati kada se dogodio zadatak prvokupa
i bilo koji od prekinuti se dogodio, ja davalac znam čak i moje pitanje
točne ili ne.

Hvala
G kannan

Ako je prekinuti je otvoren, OS treba prekinuti postupak.Ali ako zadatak obrade prekid je nizak prioritet, OS mogao prenijeti kontrolu na zadatak.

može razlikovati s vrstu RTOS koristite.od kojih je većina sportske različitih algoritama raspoređivanja ........
-F

zapravo moje pitanje je, niži prioritet zadatak se izvodi u to vrijeme
jedan viši prioritet zadatka dolazi i jedan externaal prekid i dolazak
što će se dogoditi?

Hvala

ja ll objasniti na drugi način
za prisvojiti kernel ukoliko dođe do ISR zadatak Najniža prioritet spasiti njezine sadržaje i krenite na posao onda, kada se HRV kompletan događaj sheduler provjerit će zadatak prioriteta i skočiti na najviši prioritet zadatka kao što ide
kao u ucos je preventivni RTOS

dobro ako je zadatak koji dolazi ima veći prioprity onda onaj trčanje (u preventivni Scheduler) ona će se spasiti kontekstu zadatka i trčanje i trčanje zadaća s većim prioritetom i za prekid ISR će / može žgadija zadatak za uslugu prekida taj novi zadatak će biti spreman za pokretanje, ali ne i sve dok se sve veći prioritet zadatak je izvršen

pozdravi
Valjda sam objasnioDodano nakon 26 sekundi:dobro ako je zadatak koji dolazi ima veći prioprity onda onaj trčanje (u preventivni Scheduler) ona će se spasiti kontekst trčanje i trčanje zadaća i zadaća s većim prioritetom i za prekid ISR će / može žgadija zadatak za uslugu prekida taj novi zadatak će biti spreman za pokretanje, ali ne i sve dok se sve veći prioritet zadatak je izvršen

pozdravi
Valjda sam objasnio

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back