RS232 kontrola LED bez MCU

P

Pomo

Guest
Bok,

Je li moguće bez MCU izravno koristeći RS232 za nadzor neki izlazni uređaj?

U ovom trenutku ja samo samo potreba za kontroliranje LED i jedan Buzzer.

Hvala.

Ovaj svibanj činiti stvari prilično teško ..

Te vidjeti, podaci se obično kodiran u brojevima, a ne na prisutnost ili odsutnost signala ..
A za dekodiranje serijski poslao bajt neki potreba neke inteligencije koji se lako daje čak smanjene-pin mikrokontrolera ..
Za jednostavne zadatke kao što se samo spominje u svoj post bih ići na jednostavan 8-pin mikrokontrolera programabilni u jednostavnim osnovnih i sa izgrađen-in serijsko sučelje i sat, tako, u stvari, samo ovaj 8-pinski Gizmo jedan, ili dva BJTs (MOSFETS) će biti vaš hardver ..
Što imam na umu je PICAXE-08, ali isto se može učiniti, kao što znate, s bilo kojim drugim MCU ..

Pozdravi,
IanP

Ja bih rekao da, možete prekidač DTR, CTS linije i kuka LED i zujalica za svaku.Možda trebati malo tranzistor vozač ipak.

Hi IanP,

Hvala za Vaš savjet.Nisam upoznat sa PIC-a.Im 'koristeći 8.052 MCU.nema malen MCU za 8.052 s 8-pin.
JA pravedan potreba za 2 izlazna signala.Dakle, nadam se dizajn vrlo jednostavan i bez skupih dizajn i ja pravedan imati samo serijski port TXD i RXD igla samo.

Hvala.

Hi blueroomelectronics,

Ako ja pravedan imati TXD i RXD?Je li bilo moguće to napraviti?Vidio sam druge ljude učinili prije, oni su imali koristi MAX232 kao vozač za kontrolu 2 izlazna, ali nisam siguran da li njihova stvar je ne raditi.

Hvala.

8.051 je stvarno slab na 8 pin stranu stvari ..

King Of The Hill 8 pinski Micro je PIC 16F508, ali, na temelju slične čipu, tu je PICAXE obitelji, s PICAXE-08 biće svojih 8-pin člana ..
PICAXE-obitelj se temelji samo na slike, ali je programski jezik BASIC, pa ako znate samo malo OSNOVNI možete jednostavno prebaciti na PICAXE ..
Na vrhu toga, PICAXE je programabilni direktno preko serijskog porta (3-polno) ..

Ovdje je primjer PICAXE-based prijemnik koji postavlja / resetira igle nakon primanja jednostavnih naredbi kroz 3-žice (Tx, Rx i GND) serijski port:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=187850
To je zaista vrlo primamljivo s opciju ..

Inače, ovo bi trebao biti učinjeno na 8.051, tu je 89C2051, ili LPC764 .., ali sve od njih zahtijevaju posebne programer, ili adapter koji smanjuje 40-pinski standard 8051-20-pin 2051 ..

Pozdravi,
IanP
Šifra:

180R

.---. .------. .---------------.

/ | .------. .----. .----| |---. | |

GND | O | - 5 ------. .----| === | 1 | O |----------' `------' `-- | Digital Out |

| O | | | | .----| | | | .------. | |

| O | .---|---|----| | === | 2 | O ||----------.----| |------ | Digitalni In |

| O | | | | | `----| | | | | `------' | |

TX | O | - 3 - '`---|----| === | 3 | O |---. _ | _ 22K .-- | 0V |

| O | | `------' `----' | | | | | |

RX | O | - 2 ----------' | | | 10K | `---------------'

| O | | | | | PICAXE

| O | | `-.-' |

\ | 9-Way Female | | |

`---' Socket (DCE) --^------^---------------^-- 0V

Welcome to EDABoard.com

Sponsor