RS-232 komunikacija

S

Slayerza

Guest
Bok,
Primijetio sam sljedeće.Spajanje 2 PC-u zajedno serijski (RS232) u uviti kabel.Međutim komunikacija između mog računala i MAX232-> MCU koristi ravno kabela.

Zašto je to?

Moje razmišljanje je da je vezati Tx (PC) do Tx (MAX), rezultat u sudarima i kao igle / linije su prijenos podataka?

Bilo koji ideja?

Quote:

Kako Mogu Prepoznati DTE i DCE Vrsta veze?Što uređaji imaju DTE tip RS-232 porta?
DTE uređaja je "Data Terminal Equipment", to uključuje Računala, Serijski Pisači, PLC's, video kamere, videorekorderi, Video Urednici, i većina uređaja koji se ne koriste za proširenje komunikacije.
Razmislite računalo za DTE.Što uređaji imaju DCE tip RS-232 porta?
DCE uređaja je "oprema za podatkovnu komunikaciju", to uključuje uređaje namijenjene priključiti izravno u DTE port, PDA kabeli, modemi i uređaja koji proširiti komunikaciju poput modema, kao što je RS-422, RS-485, ili Optika pretvarači ili Radio Modems.
Razmislite modem za DCE.

..Pravilo od oka: Kada povezivanje DTE uređaja na DCE uređaj, odgovaraju imena signala.
Kada se spaja dva ili dva DCE DTE uređaja zajedno, koristiti crossover kabel.
(TD križeva na RD, RTS CTS, DSR DTR da kao što je prikazano u modem Modem veze)

gospodine
zapravo ste se spaja na PC-u tx i rx MCU i viceversa
kipiti dijagram tvoj max 232 do MCU
ako to nije tako, komunikacija neće se održati

sunish

Slayerza wrote:

jer su obje igle / linije su prijenos podataka?

Samo pazite da Rx jednog UC je povezan s Tx drugog i viceversa.

Slučaj je direktno koristiti između predajnik i prijemnik te čep za TX i RX predajnika od predajnika do TX primatelja
Ali to povezivanje to bilo koji vanjski uređaj vam svibanj uviti ja / p kao što su oni preokrenut na prijemnik

trebam podatke listu max232 i max233, bilo tko može pomoć mene?

hanoush wrote:

trebam podatke listu max232 i max233, bilo tko može pomoć mene?

ja misliti te znati različite igle na RS232.

2. pin je tx pin.3rd pin je pin cod. Koliko ja znam inorder se povezati dva PC-a serijski se ne treba MCU ili bilo kojeg vanjskog hardver. Kao što sam Pc sadrže UART i MAX razini converter.So što trebamo obaviti je pravedan povezati 2., 3. pin žice jednog kraja da sve ono što joj je potrebno

pokušajte ga ja sam siguran da će raditi

sve najbolje

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back