Rješavanje problema s VCO 145MHz

N

Navajo

Guest
Pozdrav svima

Radim u VCO koje se mogu vidjeti ovdje http://www.eurobotics.org/vco/vco.html
Oscilator radi dobra, dobra frekvencija dobroj formi, ali našto JA uvesti varaktorska I dont dobiti ono što sam želio imati, da je 2 pokupiti signal jedan za 0 i drugih za 1 je u frekvencijskoj domeni.

Ja sam obličje za ovaj problem, svugdje i ja licemjerje nađi prema.

Bilo koji ideja bit će dobrodošli.

M od 2N2222 je oko 200 MHz, isprobajte drugi tranzistor 2N5179 kao što je.Odašiljač sljedbenik ima niske izlazne impedancije na taj način prekinuti to recimo na 100 ohma.Zamijeniti C7 s ,01 uF kapu tako da se ponaša kao kratak.5V ulazni signal svibanj biti previše velika pa pokušajte napon divider to donijeti amplitude do 50% ili više.

sretno.

C1/C2 omjer bi trebao biti veći od 1 za krug imati dovoljno petlje dobit za početak lako.Vaš posao je nekako kapacitivnost na kolektor reflektira natrag u bazu.

Isto tako vaš izlazni valni oblik izgleda kao OSC je "squegging", stanje u kojem zbog krivo komentar omjer koji uključuju C1, 2 i ponovno će uzrokovati da tranzistor biti prevezeni u grani u redovitim intervalima.To uzrokuje tip amplitudna modulacija s puno sidebands.

Pokušajte mijenjajući omjer kondenzator povratne informacije i / ili dodavanjem neke induktiviteta u seriju s Re

Pokušao sam neke vaše savjete i ja sam dobio neka poboljšanja.Ipak sam prilično prljav spektra.Ja ću pročitao neke dokumente i ja ću vam postavljati nova pitanja uskoro.

Than you very much.

Smanjiti unos prespajanje freq reći 10k ili 100k i vidjeti ako ima bilo koji više poboljšanja.Počnite s niskim freq prespajanje i raditi svoj put gore.Na taj način ćete biti u mogućnosti identificirati gdje vam je sklop ograničenja.

Zapamtite vi ste usuglasenih FM signala.Po definiciji FM imati beskonačan broj sidebands iako sidebands s razine manje od 1% od nosilac razine su zanemareni.Ovisno o iznosu odstupanja od prijevoznika (indeks modulacije = freq devijacija / mod freq) 1,2,3 itd. možete imati (6,8,12 X mod freq) potrebna širina radiofrekvencijskog kanala

Na primjer: Ako imate mod freq od 5kHz sa freq odstupanje 75kHz, mod će se indeks za 15.Iz tablice Besselove funkcije potrebna propusnost će se 2 X 19 (para sidebands) = 38 X mod Frekv = 190kHz.Puls Modulacija se koristi zajedno s "Vernitel" metoda za smanjivanje ukupne propusne.U ovoj metodi impulsi AM modulirati podnosilac koji onda FM modulirati glavnog prijevoznika.Podatak kanala je podijeljen u 2 signale visoke i niske, svaki signal se prenosi preko poseban kanal koji imaju ukupno manje-propusnost nego izvorne podatke kanal.
Last edited by e-design na 02 Jul 2004 2:37, edited 1 time in total

Ako šaljete digitalnih podataka ili mahunarke, ne morate ulazni filtar low pass.Držite R3 i dobili osloboditi od C10, čine C7 ,01 uF.Primjenom 5V na varaktorska, capitance će se promijeniti puno, tako da morate smanjiti inut amplitude.Koliko devijacija frekvencije vam je potrebno za 0 ili 1? Checking out frekvencijska modulacija (modulacija s frekvencijskim pomakom) na Google ili Yahoo.

sretno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back