RF prijemnik dizajn help

K

kishore2k4

Guest
Ja sam pokušava crtati direktno prema dolje pretvorbe RF prijemnik za dekodiranje 64-QAM 256-OFDM signala.Ulazni raspon frekvencija je 600MHz-1000MHz.Ja sam namjeravate koristiti sljedeće signala lanac

Antena-> LNA (ADL5521) -> Kvadratura demodulator (AD8348) -> Low Pass Filter (2MHz) -> 12-bitni Dual Channel ADC (> 20MSPS) -> FPGA

LNA ima Noise Figure 0.8dB od (tip) i I / Q demodulator ima Noise Figure od 11dB (tipično).

Moje pitanje je: Da li je gore dizajn dobar, kao u prijemnik visoke osjetljivosti za 2MHz kanal bandwidths?Moj prethodni thread o Zero-IF pretvorbe dovesti do sugerirajući da sam štap sa IF-Uzimanje uzoraka veličine, ali je isto tako važan čimbenik za moj dizajn.Hoće IF-Uzorkovanje (Single ili Double Conversion) dizajn dati bolje rezultate?

JA nije 'iskoristiti bilo koji razlika odbojnika voziti ADC jer Kvadratura demodulator (AD8348) je basedband pojačala izgrađen-in koji izravno mogu voziti ADC.

Slobodno predložiti izmjene ili potpuno različite dizajne kao što nikad nisam dizajnirana RF povezane sklopove prije.Hvala.

Nisam pročitao prethodne rasprave o Zero-IF, ali nadam se da ste svjesni problema, kao što je DC drift, i fazni šum od dolje mikser VCO.

DC problem je izbjeći neki prodavači korištenjem near-zero-IF.Nisam proučavao, ali pretpostavljam da će ići na pomak od malo više od vaše bandwith / 2, tako da bend ne uključuje 0Hz.

Još uvijek će ostaviti VCO buke u bendu, osim ako neki pomak više ...

Smatrate li da silicij tunera za svoj dizajn?Postoje neke od NXP i ST.
NXP se mogu kupiti, ST je teško, ako vam treba manje da je 10 ^ 6 ili tako.

u može iskoristiti LO IF ili uzorkovanja, nula ako je jako morala impleelnt u discerete IC

khouly

Jeste li za projektiranje volumen proizvodnje?To čini razliku u kojem vrata (na čip izrađivač) otvoreni su za vas.
Ako dizajn za niži volumen, vi svibanj pokušati zgrabiti određeni može-tuner.ALPE i LG pomoć za nuždu njima, ali oni također diffucult da biste dobili, a to je čak i više teško da bi dobili dokumentaciju.
Barem bi to spasiti te teškoća izrade RF dijela.Većina njih izaći s AKO od 36MHz, za koje keramički rezonator bend filteri su na raspolaganju.
Tada možete (ispod-) uzorak da će, ako i dalje u digitalnom domenu.

Žao mi je, ne znam ili imate bilo kakvih knjiga o tome.
Osmislili smo niz modulatori (COFDM i QAM) sa upconvertors za 50-1000MHz i 1000-2000MHz.To nam je neko vrijeme da se faza šum, pojačalom linearnost i stabilnost na pravom nivou.

Hvala za sve korisne odgovore.Imam još nekih pitanja:

JA mogao 'nađi prema bilo koji najednom izravne tuner conversoin za moju frekvenciju od interesa.Od vaše prijedloge odlučio sam iskoristiti Low-IF (Quadrature demodulacija) sa istim postava kao što se spominje u prvi post.Ja mogu koristiti AKO od 6MHz za 2MHz kanal bandwidths.Ne želim ići na 10MHz kao da će me napustiti, s malo obrade dobitak u ADC.Nadam se problem odbijanja slika će biti uzeti briga za mimo koristeći kvadratura downconversoin?!?

Ima li kakvih knjiga / tutoriali koji se bave praktičnim aspektima RF prijemnik dizajna?
espirit: Hvala na prijedlogu, ali ja ne želim koristiti tuner module kao oni imaju tendenciju da se vrlo skupo na manjim zahtjevima srednje količine kao mina.

Također može netko predložiti prijemnik lanac koji ima niska šuma i visoke linearnosti, ofcourse s pristojne trade-off između njih.Hvala.

kao nisko IF prijemnika, tu willbe također i slike problema, tako da u potreba neki rod od filtriranja "filter slike odbijanja, ili koristite jednu od slika odbijanja arhitekture

khouly

Mislim da za Low IF struktura, bolje je koristiti IF pola širina pojasa, tako da slika signal je u susjedni kanal, gdje interferencije je relativno mala.

ovaj svibanj pomoći će vam da dizajn LNA
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

S11 je adl5521 je loša i ona će spustiti svoje osjetljivosti, ja predlažemo da promijenite LNA

bok

vidi "RF Mikroelektronika" knjiga, po Behzad Razavi.
h ** p: / / search.barnesandnoble.com/RF-Microelectronics/Behzad-Razavi/e/9780138875718

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back