RF pojačalo Izlazna pitanje?

Y

YC Park

Guest
Hi all

Ja sam novorođen.U stvari sam analogni Eng'r.
U dizajniranju PA, imam veliki problem.
ako je durenje = 30dBm, impendencije je 50ohm.VCC = 3.5V
Tako da izlazni napon ljuljačka je mnogo veća od VCC.
Je li to razumno?

BR
Mike

Vi ste za rad tranzistora u niske impedancije spoja i koristiti prilagodna mreža transformirati izlaz za pogon 50ohm opterećenje.

LC mreže koja je također potiskuje harmonijski izlaz je često koristi.Ponekad dalekovoda podudaraju se koristi.

Hvala

Još uvijek sam zbunjen ....
ponekad pojačalo snage izlaznog napona ljuljačka je manji od unosa.smo samo uzeti u obzir snagu.Ali fiksne 50ohm vožnje opterećenja ...povećanje struje napon znači povećanje ...
što je točka u redu za mene?

na primjer), ako je cilj izlazna snaga je 30dBm, 50ohm vožnje opterećenje
Napajanje je 3.5V.Pitam se ljuljačka izlazni napon ...
moja misao je 50ohm opterećenja, izlazni napon treba biti 10V.
output current 0.2A je ...Nešto nije u redu?
Mislim da je ovo pitanje izgleda tako glupo ali ja ne mogu shvatiti .... TT

Thanks in advance

Bok

Vaša impedancija mreže "vodi" brigu o transformacije napona i struje.Način umetnite napon na oba odvod / kolektor kroz fx.induktor.Napon ljuljačka u odvod je veći od vašeg napajanje: VCC Vd.To se može dogoditi zbog svoje LC mreže na izlaz, koji pretvara napon i struja.

Pozdravi

Provjerite da li ste "de-par" mjerenje vašeg uređaja, tako da vaš voltmetar ne utječe RF.Ako želiš da razraditi ugoditi pošta ovdje.

Učinimo jednostavan izračun.Tada ćete znati zašto izlaz zamah može biti mnogo viši nego VCC.

Pretpostavimo impedancija vidjeli iz odvod ili sakupljač tranzistor je 2 Ohm, napon ljuljačka na odvod ili kolektor je 3V.Također, pretpostavimo efikasnost prilagodna mreža je 66%, a od terminala impedancija opterećenja je 50 ohma.

Tada izlazna snaga od tranzistor je 3 ^ 2 / (2 * 2) = 2.25W.A konačni izlazna snaga na 50 Ohm teret je 2,25 * 66% = 1.5W.Dakle, konačni output ljuljačka je oko 12V.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back