Referentni napon za SAR ADC i usporednik rezolucije

A

AOQ

Guest
Dragi svi:

Ja sam izradi 10b jednostrano, zadužen preraspodeli tip SAR ADC u 0.35um CMOS.
Nabava je napon napajanja 3V i proračun 100uW.
Pretvorbe je 10 ~ 100KSPS.

Nadam se da ću postići željeznicom - željeznički ulazni raspon, tako da je potreban napon kod VDD / 2 za preamp za usporedbu, za pravilan ulazni raspon zajedničkog čekanja.

Moje pitanje je, da bi ste vlast, ja dont ištanje to dizajnirati pojasni na čip.Budući da je upravo ovaj napon primijenjen na vrata preamp, pogodna je to ako sam jednostavno koristiti dvije velike kape (kao 5pF) kao djelitelj napona za generiranje VDD / 2 durning uzorkovanja fazi?

Ako ne, postoji li bilo koji način kako bi se postigla rail rail-bez korištenja offchip referenca?

Još jedno pitanje,
koliko ja znam, usporednik offset ne utječe na linearnost, offset otkaza nije potrebno.Pa zašto bi mi dizajnirati usporednik koristeći dva niska dobit preamps umjesto visoka dobit jedan?u većoj rezoluciji?

Koji je glavni parametar u određivanju usporednik rezolucija?
Iz simulacije, jedan dinamičan reza bez preamps mogu reći razlika oko 0,1 mV!?Čini se nemoguće ....
Trebam li napraviti test pretjerati vidjeti razlučivost za moje usporednik
SAR ADC?Velika hvala

Razlog korištenja dva preamps je za visoke speed.normally dobit u prvoj fazi je malo manji.Dobit u drugoj fazi je veća.

selina_wch wrote:

Razlog korištenja dva preamps je za visoke speed.normally dobit u prvoj fazi je malo manji.
Dobit u drugoj fazi je veća.

Bok,
Za vaše prvo pitanje .... ako referentni napon VDD onda je vaš usporednik dizajn će biti vrlo teško, jer kada se ulazni napon od usporednik je Vdd, preamps otići u regiji linearni a drugi ulaz je sjedio na Vdd / 2.Umjesto toga je jednostavniji rješenje bi bilo da koristite neke tehnike na skali na ADC ulaz je udio i koriste to u naboja preraspodjeli mreže ... s ovim se usporednik dizajn bi biti puno jednostavnije.
Drugo pitanje ... Za bilo kakve opskrbe jerks ili ripples bi prouzročiti ozbiljne distorzija u vama r obraćenje.Digitalnog izlaza će biti oštećen i ne može biti ispravljene kasnije .... zapamtite svoj LSB veličini ~ 3mv.

pozdravi

bok,

Dynamic usporednik poput reza može raditi na brzinu, dok je njezina rezolucija je slabiji nego statički usporednik.Ali 0.1mv razliku nije teško za dinamični usporednik.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back