Re: DB9 da DB25 za PIC Programmer.

J

jzaghal

Guest
Bok,

Trebam shematski izgled ili da kabel za
pic programer.

Hvala.

Trebali biste odredili koje programer koji koristite.Ima puno na tržištu, tako da bude malo više betona.

Mik

Dovoljno je koristiti 25-9 pin standardni adapter serialport.Koristim JDM programer koji je 9 pinski konektor koji utikači straite na 9 pinski serijski port (na olovo 1 za 1 9 pin exstention).Kod kuće moj PC ima 25 pinski serijski port i ja kupio 9-25 pin adapter iz Maplin.
Nemojte se miješati sa vrstu, koju će koristiti adapter za serijski port modema kao što su ovi imaju diferant pin assinment.

Barrybear

Možete to učiniti sami, bez kupovanja od Maplin.To je vrlo jednostavno_Ovo je pun RS232 kabel (CD, DSR, CTS, RTS, TX, RX, DTR).

pozdravi
meax98
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

nije to db25-DB9 konektor / kabel za propic2 koristi drugačiji vezu se od standardnih db25-DB9 serijski kabel?

Bok,
Budite oprezni propic2 rad na LPT port, a ne na serijski!

CD:)

Da, ProPIC II je paralelno sučelje, a ne serijski.Serijski prilagodnik 9-25 vjerojatno navika 'funkcionirati!

Ako imate shematski iz ProPIC web stranica (http://www.propic2.com/) PIN brojeve za oba utikač veličine označene su na njoj.To je ono što sam slijedio.

To su veze što je potrebno napraviti između 9 i 25:

Name>> 9-pinski (ProPIC)>> 25-pinski (PC)
d0>> 1>> 2
d1>> 2>> 3
d2>> 3>> 4
d3>> 4>> 5
d4>> 5>> 6
D5>> 6>> 7
ACK>> 7>> 10
CLK>> 8>> 8
GND>> 9>> (18 - 25)

Objasniti, pin 1 na ProPIC konektor mora biti priključena na pin 2 na 25-put utikač, itd. Pin 9 na ProPIC konektor (Ground) bi trebao biti priključena na bilo koju ili sve od 18 - 25 pinova.

Provjerite da li ste ožičenje do igle pravo - PIN brojevi su obično označeni na dobre kvalitete D-konektori, one se numeriraju na muško / žensko, tako da je pin 1 je uvijek s prijateljima pin 1, itd.

Živjeli,
FoxyRick.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back