Razvoj teorije upravljanja eksperimentalnim ... kako?

E

Elits

Guest
hi all,
ja dobiti projekt iz mog učitelja da bi "Razvoj teorije upravljanja eksperimentalni set".Truelly što je to?Ima li itko mogao popuštanje mene reference o tome?molim
hvala

pozdrav,

Ja sam uz pretpostavku da bi trebao imati nekoliko zgrada blokovi koji može simulirati biljka, regulator, i referencce.Sve mora biti podesiva, uključujući i regulatora.Ako koristite velike vremenske konstante dosta, to će biti lako za publiku vidjeti kako izlaz biljka slijedi (kako se polako, ili s onim što preletjeti, melodiju, čak i oscilacije) referencu.

Uglavnom, ja bih se referentni napon, koji se može lako izmjeriti (s analognim voltmetrom kažu), a izlaz bi trebali slijediti ga (mjeriti sa drugi analogni metar).Regulator treba biti podesiva PID tipa.

Nakon toga možete promijeniti referenca (promjena korak, više ili manje), a pogled na output, a kako se približava see referencu.By podešavanje PID regulatora možete napraviti izlaz slijediti brže, sporije, s više preletjeti, itd.
Trebali biste biti u mogućnosti to donijeti sustav za oscilacije na primjer kako loše dizajnirane kompenzator utječe na sustav.
Vi bi također trebali biti u mogućnosti prilagoditi PID kompenzator kasnije (ovisno o frekvenciji oscilacija) da biste dobili optimalan odgovor.
Konačno, možete priložiti jedan teret na izlazu za stvaranje nemira i pokazati kako se sustav prilagođava svoj izlaz natrag na početnu vrijednost, jednaka referencu.

Mehaničkog sustava je, naravno, više spektakularne gledati, ali mislim da će to biti teže provesti.Jedno moguće rješenje: koristite stari hdd od voicecoil tipa.Vaša snaga može biti kutna položaj glave.Referenca može biti samo potenciometar, sa svojim ljestvice označene u stupnjevima.Okrenete lonac i gledati promjene položaja glave (odziv i prebaciti će biti vidljivo).Zatim na poremetiti sustav, jednostavno pomaknite glave s prstom i gledati sustav ih vratiti na set položaju (opet s nekom vrstom odziv).
Naravno, vrijeme je da bude takav da su ljudi dobili priliku vidjeti kretanje i prolazna reakcija, ili oscilacije, tako da sve što je trebala biti relativno spor.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back