Razlike između lateralne i vertikalne BJTs

A

aryajur

Guest
Koje su razlike u izvedbi od lateralne i vertikalne Bipolarni tranzistori?

Širina baze regije trebaju biti različite.Normalno, vertikalni BJT ima uži baze regiji (rezultati u većim β ako doping koncentracije držati jednak na obje strane baze i odašiljač).Molim ispravite me ako griješim.

Osim gore navedene razlike, bočni BJT je obično lošija u odnosu na vertikalne BJT jer bivši je parazitska verital BJT s njom.

Što se tiče Iknow: bočni BJTs su lako proizvoditi, ali siromašan u visoke frekvencije performansi s obzirom na širu bazu region.In Osim toga, tu je obično sudoper (sahranjen sloj) u vertikalnom BJTs.Dodaje nakon 23 minuta:Ja sam nacrtati presjek za vas:)
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Hvala za odgovore.Želite li organizirati činjenice i dobiti više informacija:

Do sada sam došao da znate iz gore:

1.Vertikalni Bipolars imaju manji od baze regiju bočni.
P: Samo malo zbunjeni, ne bismo trebali biti u mogućnosti precizno kontrolirati lateralne dimenzije u procesu nego izmišljotina onih vertikalnih?Tako znači li to da najmanja širina baze možemo precizno možemo kontrolirati u izmišljotina proces je još uvijek više od širine baze možemo imati u okomitom BJT?

2.Bočna BJTs su slabiji jer su parazitske vertikalna BJT
Q. What does that ponižavajućem učinci vertikalnih BJT su na našoj glavnoj lateralni BJT perfomance?Jedna stvar koju sam guessing je podloga struje.

3.Zbog šire baze u bočnim BJT su sporiji, jer više naboj pohranjen u bazi regiji, a time i niža stopa

Dodatna pitanja:
1.Kako se rano napon od 2 Uređaji usporediti?
2.Kako se veličina u raspored 2 Uređaji usporediti?
3.Čuo sam da je β u jednoj od njih pada brže za povećanje Ic ..., netko može razraditi?

okomita je obično bolji nego bočno.Bočna je nusproizvod CMOS procesa

Quote:

1.
Vertikalni Bipolars imaju manji od baze regiju bočni.

P: Samo malo zbunjeni, ne bismo trebali biti u mogućnosti precizno kontrolirati lateralne dimenzije u procesu nego izmišljotina onih vertikalnih?
Tako znači li to da najmanja širina baze možemo precizno možemo kontrolirati u izmišljotina proces je još uvijek više od širine baze možemo imati u okomitom BJT?

Quote:Quote:

Dodatna pitanja:

1.
Kako se rano napon od 2 Uređaji usporediti?

Širina baza za verticle je mnogo manji nego bočno, dakle viši Ft.Verticle ima više baza naboja, Q, nego bočni.Ovo omogućuje veći Rani napona, i sprječava visoke beta to fall off na visokim struje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back