razbubnik Kako funkcionira?

S

sajeev

Guest
Hi Ja sam koristeći ICD2 za par years.I buit ga uz pomoć EDA people.But sam dono kako radi really.I znači unutarnje detalje debugger.I je tražiš Qn "ispravljanje pogrešaka, kako se radi" u jednom interview.Now sam u situaciji napraviti Debugger.I žele studirati i atlest probati napraviti jedan po writting moj firmware, komunikacija ... linkovi etc.Can iko pomoć mene u ovom slučaju ..

Prvo želim znati osnovne ideje pravljenja ispravljanje pogrešaka.
Tada whatevr stvari koje trebam znati napraviti ispravljanje pogrešaka.Pozdrav ...

Zdravo,

Želim spomenuti nekoliko ključnih riječi.

Na strani procesor, morate hardvera debugging sposobnosti.Minimalna bi se mogućnost jedinstvenog korak izvršavanje koda i postojanje pauze pouku.Da biste postavili breakpoints u ROM-u (ili flashu) kod bez promjene sadržaja ROM, morate točka registrima.A svestrani opcija bi bila točka na podacima prostor operacija.PIC procesore imaju neke hardverske debugging capabilties osim podataka breakpoints prostora.

Kao nadopuna hardverskim debugging sposobnosti, većina debugers koristiti onchip firmware komponentu, a debug monitor.Monitor je zapisano pomoću regular procssor upute, ali svibanj pristup posebnim debugging registrima.To može biti bilo permantly stanovnik na čip ili učita u flash kad je potrebno, kao sa PIC.Na kraju, potreban vam je komunikacijski kanal na vanjske razbubnik komponenta.Može biti vlasnički debugging interface kao Microchip ICSP, generalizirana debugging kao JTAG ili standardnog sučelja prisutan na procesor kao UART, USB ili Ethernet.

To su, mislim, osnovne komponente potrebne za otklanjanje grešaka u krug.Spoljni razbubnik komponenta može koristiti ni u spoj razbubnik ili simulator.Uzrok je samo postoji u softveru, to je operacija može razumjeti bez znajući o hardveru detalja.

Pozdravi,
Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back