rasutih kontaktirate za RFIC dizajn

E

estradasphere

Guest
Bok,

Koristim BSIM3v3.3 MOS tranzistora modeli za RFIC dizajn.BSIM 3v3.3 ne uključuje supstrat mrežu, ali samo za odvod-rasutih kapacitete, svibanj biti dovoljno pri visokim frekvencijama.JA odlučio je da koristite uzemljene podloge kontakt oko tranzistora
za smanjenje otpora podloge.Udaljenost između tranzistora i kontakt je oko 0,2 um.To je najmanja udaljenost koja ne uzrokuje DRC error.

Da li netko ima iskustva s podlogom efekt, recimo do 20 GHz?Kako bi se kritični utjecaj podloge otpora na izlaz podudaranja karakteristika pojačala, čak i ako većina kontakt okružuju tranzistor se koristi?

Hvala.

Mislim da možete promijeniti model tranzistora uključiti supstrat mreži kada simulacijom u shematski.
za post-layout simulacija, ja nemam pojma kako to simulirati svoje djelovanje.izvađen pogled iz Diva sadrži samo model NCH i PCH, čak i ne RF model.

o modelima, obično daju u ljevaonice sa RF modelima koji uključuju substarte mreže
ali to su modeli za ograničeni za raspon širine i dužine, kao i za izgled oblika

khouly

Mislim da je jedini način možete učiniti je probati i pogreške.Budući subtrate mreža efekt je diffucult.Drugi način je da se pokuša pronaći model iz Founday.

Yibin.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back