Queation o dual-polarized antenna

S

sunnyruby

Guest
Nedavno sam pročitao dual polarized antenu i imati neka pitanja pitati, struktura antena je kako slijedi:
Kao što je autor rekao, antena je orthogonally hranjen dva CPWs, antena može raditi na 2.45GHz sa dvije polarizacije istovremeno, sa visokim luka izolacije.I predložene antena ima manju veličinu od dva jednostruka polarizirane antene rade na istoj frekvenciji.
Ali mislim kad dvije lučice su ujedno excitied na 2.45GHz, struja teče na zakrpe bit će potpuno novi distribucijski nego jednostavan superpozicije, te nove oblike polarizacija (ne dodatkom dvaju ortogonalnih polarizacije).I ovaj antena ne može se usporediti sa dva posebna antena na jednoj frekvenciji, one su potpuno različite prirode.

Ja ne znam da li sam u pravu.Kakvo je vaše mišljenje?

Hvala!
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

To je osnovna teorija antena.U antena vas oduševiti dva ortogonalna skroman, to jest, polja iz dvije luke ne interakciju.Alternativno, kao i trenutni protok u ortogonalna smjera oni ne interakciju.

Međutim, mogli hraniti dual polarized antenna generirati kružno polarizirano razmnožavanje.

Pretpostavimo da je amplituda od dvije lučice su isti, da li mislite da ako ima 90 degreee fazne razlike, kružna polarizirane antene se može postići, ali kad dvije lučice su iste faze, oni će slijediti ima originalan način samo kao jedan port se hrani sama, nego formiranje 45 stupnjeva linearno polarizirane antene.

Jone wrote:

To je osnovna teorija antena.
U antena vas oduševiti dva ortogonalna skroman, to jest, polja iz dvije luke ne interakciju.
Alternativno, kao i trenutni protok u ortogonalna smjera oni ne interakciju.Međutim, mogli hraniti dual polarized antenna generirati kružno polarizirano razmnožavanje.

Nisam pročitao papir, mogu vam dati referencu molim.

Ili neki uses kvadrat krpa element zračiti kružno polarizirani valovi-onda ili se koristi za raznolikost polarizacija.Mislim da je ovdje pristup polarizacija raznolikost.To je atraktivno rješenje za kompaktne antene: umjesto pomoću dva-antensko polje može se koristiti dual polarized element za postizanje istog prenosnog kapaciteta (uz pretpostavku bogate raspršenja).

Čini se kao dodate dva ortogonalna struje JX Jy i interpretirati njegov daleko-polju kao nova polarizacija (45 °)?

U Dual polarized antenna patch element je postavljen dijagonalno kao što je prikazano u priloženom figure.So da se od linije osi svake luke je 45 ° razmaknute i kut između dvije luke je 90 °.

Također pogledajte http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=335408

pozdravi,
balaguru.
Žao nam je, ali morate prijaviti kako biste vidjeli ovaj privitak

Bila sam potpuno zbunjena ~ ~ ~
ako antena raditi na 2.45GHz sa dvije polarizacije istovremeno, o tome kako dobiti od antene? će to biti 3dB više nego jednom polarizirane antene?
neki mi možete dati odgovor?

Da bi dobili 45 ° morate zbroj dva luka ovaj patch sa snagom šestar.
tako da ćete moći podijeliti na dva (=- 3dB), a iznos natrag na krpa.
taj 'zašto da ne dobijete 3 dB.

za kružna polarizacija trebate snagu šestar previše i 90 ° fazni pomak između luka.

Svoj 'ne poput koristeći dva različita izvora energije za svaki priključak.

pl

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back