QuartusII kaže "Unrecognised Device" s ByteBlas

F

FoxyRick

Guest
Ive 'pravedan je dobio jednostavni CPLD odbora za @ ltera MAX uređaji off eBay - to je samo za utičnice 44 i 84 pin i uređaji ugrađeni u byteblaster za programiranje.

Internet utvrde prekid sa nekih 44-pin EPM7064
je da je došao s njim.

To čini rad *
niste * moj viška 84-pin EPM7128SLI dijelova.To su poruke o pogrešci kada pokušate tek bjanko ček u QuartusII programer:Info: Neprepoznati DeviceError: JTAG ID broj naveden u JEDEC STAPL Oblik datoteke nije pronašlo nijedan valjan JTAG ID kodova za uređajPogreška: nije uspjelo OperationThe qu (at) rtus pomoć govori o dijelu se u pogrešnom mjestu u uređaj lanca.

Bilo koji pomoć ugoditi?Ja sam zaglavi.U 7128 je jedini uređaj tamo.Im 'nadajući to ne znači da je jtag igle su diabled ...ako je tako, sam kutiju prepunu beskorisnih dijelova.

FoxyRick.

JA dont 'imati bilo kakve odgovore, ali bi mogao probati-jtag alate (http://openwince.sourceforge.net/jtag/) ili Universal Scan (http://www.universalscan.com/) testirati funkcionalnost JTAG od čipsa.Oba programa podrške byteblaster kabeli i mogu vam reći ID broj od chip
i sl. (ako se radi JTAG).

Bok,
Hada sam puno problema s @ ltera ByteBlaster.Većinu vremena on je snaga suply Vaše uređaj nije ispravan ili trebate pullups na neki od igle (to je vrlo osjetljiv na TDO PIN).

Provjerite svoje ploče i vidjeti postoje li razlike između 44pin i 84 pin veze, ako taj nije slučaj onda provjeriti od programa koji CYR preporučuje.

BR,
/ Farhad

Hvala za odgovore.

Odbor je na jumpers usmjeravati jtag signala (nakon byteblaster krug) u jednu ili drugu utičnicu.Pull-up-u su prije jumpers, tako da svaka utičnica ima pull-ups kada odabrana.Dva uređaja ne može biti istovremeno spojeni na jtag.Odbor stvarno je jednostavan (zato ga ja volim)

Ja sam čekivanje za licencu za univerzalne Scan software, ali sam stvarno počinjem misliti da je box pun
je 7128 kupio sam imao njihovu jtag kočiće reprogrammed.

The CPLD's zagrijati kad je priključen na brodu, tako da su očito radiš nešto (ne praznu).

Da li postoji način da se javite ako su igle diabled, omogućiti im bez paralelne programer, ili se greška ne znači ovo lajanje i ja sam se krivo stablo?

FoxyRick.

Pogledajte @ ltera bilješka o ovom:

Quote:

Za ne-ISP:

Možete prevesti vaš dizajn sa JTAG postavka uključena ili isključena.
Možete omogućiti JTAG sa recompilation i programiranje.
Ako je uređaj programmmed sa JTAG nije omogućen, možete samo re-ovlastiti JTAG lukama s master programiranje jedinice (MPU) ili treće strane, programiranje.

Bok,
Samo ideju sam imao isti poblem sa Xilinx uređaji i poblem je uređaj bio sam koristeći je stvarno stari, i novi Xilinx programer ne podržava ih više.Zato sam koristio MitouJTAG da netko poslao ovdje i Internet izrađen savršeno.

Dajte joj pokušajte s nekim drugim programer i javite nam ako mannage riješiti vaš poblem ili ne.Ja sam zainteresiran, jer imam puno 7128s kod kuće.

BR,
/ Farhad

Pozdrav Farhad,

Hvala za sugestiju.Problem je kao što sam sumnja iako (bilo koje ili svih uređaja su zapravo mrtvi).

Moj cheapy odbora utvrde prekid sa novim, praznim 7128S, ali ne s mojim višak motivacija.The jtag kočiće će dodijeljene su kao user-io, nema načina da ih restaurirati osim s master programer.

JA kladiti se tip koji je prodao mi ih na eBay novi taj.Grrr!

FoxyRick.

Ps ja sam trenutno pokušavaju pronaći neko lokalno s pristupom glavni programer, ili kupiti jeftino, stari.Ako to ne uspije, idem na poziv lokalnom uredu @ ltera i zamolite ih za uslugu!
Yippee!Edit:
jupiii!
JA je dobio ltera @ master programer i opterećenja od adaptera - sve moje CPLD

a sada su reprogrammed i jtag-enabled!
Yes, Yes, Yes!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back