Q faktor

B

billano786

Guest
Želim dizajn induktor rad oko 2 kHz i 160uH.Going by exprience od vas peolple što je maksimalna vrijednost od Q faktor koji se može dobiti praktično?

Možete dobiti nekoliko stotina ako koristite veliki lonac core i bobin s tri dijela kako bi isti kapacitet dolje.

Ferroxcube web stranice ima pdf priručnik o izradi induktori i ostale magnetske dijelove.

se bilo tko imati materijala o tome kako izračunati faktor q

Problem s induktori koji koriste zavojnice je jezgra gubitak.Ne znam bilo algebarska formula za to sa specifičnim srž materijala.

Je li itko ikada osobno postigao Pitanje oko 100 na 3A struje (3kHZ) koristeći lonac jezgra?

sljedeći tjedan, ja ću se vjerojatno mjera Q metru.Mogu pokušati mjeriti sličnim zavojnica koje sam našao i ja ću vas obavijestiti o

pool_77

Pitanje treba biti velika s gapped jezgrom koja smanjuje gubitak jezgre.To se ne može otišao do krajnosti kao i vrlo veliki jaz zahtijeva više žica pretvara koji povećava otpor gubitaka.

Da, vi ste pravo,
jer postoji velika struja, mora postojati jaz.Mislim da je moguće koristiti jezgra s diam.oko 26 mm ili manje, razmak oko 0,4 mm i Al od 250nH, DC otpor oko 1 ohm sa žicom oko 0,7 mm.pool_77

Postoji nekoliko drugih područja za korištenje gapped jezgri.

Jedan od njih je za velike AC signala kao u HF odašiljača.Struje koje oni proizvode neće zasititi ne-gapped jezgre.

Drugi je preciznost i visoka induktori Q induktori.

Jedan trik montaža za sve jezgre je ukloniti male pahuljice od ferita sa parenje površina koje uzrokuju neželjene praznine zrak.To se radi wiping parenje površina na komad papira sekundi prije stavljanja jezgre polovice zajedno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back