M
Mr.Cool
Guest
hello; sam nedavno savjetovala da isprobate Proteus za sve moje pic16F877 simulacija potrebama.Ovaj program je velik!Imam pitanje u vezi sa simulacijom LCD.
Pišem kod u PIC BASIC PRO.i sam pokušava integrirati ovo u Proteus.
U Proteus imam PIC 16F877 i povezan LCD po PIC BASIC knjizi možete pronaći ovdje: h ** p: / / www.mikroelektronika.co.yu/english/product/books/picbasicbook/07.htm # 20LCD% 7.3% 20display
(I ne uključuju dijelove o "pozadinsko osvjetljenje").
Također sam, odgovarajuci logici sonda priključena na PORTB.0 gledati ako moje bi migati code-a-LED što čini sa potpunim uspjehom.
moj problem je uzimajući LCD za rad.Odabrala sam LCD model LM016L.Želim ga za prikaz teksta na 2 linije.kad sam pisati kod u mikrokod studio, to izgleda ovako:
Define LCD_DREG PORTD 'I / O port gdje LCD je spojen
Define LCD_DBIT 4 'zalogaj početnog odabira (korišten u 4-bit bus)
Define LCD_RSREG PORTD 'port registrirate odaberite
Define LCD_RSBIT 2 'Registracija odaberite ukosnicu
Define LCD_EREG PORTD "Omogući luka
Define LCD_EBIT 3 'Omogući ukosnicu
Define LCD_BITS 4 '4-bitna sabirnica podataka
Define LCD_LINES 2 "LCD lik ima 2 linije
visoka PORTD.1 'Uključite pozadinsko
Main: 'Početak programa
lcdout $ Fe, 1 'Clear LCD zaslon
"Ispis" prvu liniju "u prvom retku
lcdout "prvu liniju"
stanka 2000 '2 sec stanka
Fe lcdout $, $ c0 'Premjesti LCD pokazivač na drugom retku
"Ispis" Second Line "u drugom redu
lcdout "Second Line"
kraj 'kraj programa
I onda kompajlirati i umetnite ga u Proteus.Imam pismeni zasebnog programa za migati i LED insterted i da u Proteus i Internet utvrde savršeno, tako da ne postoji ništa izvrnut sa mojim setup.Pitam se ako je za napraviti sa Proteus LCD verson naredbama koje koriste PIC BASIC.
kad sam ostvario simulaciju gumb jedina stvar koja se događa je LED svjetla gore (pretvara svjetlo zelene boje), ali bez teksta pojavljuje.
prema Proteus dokumentacije, LCD radovi na "HD44780" model naredbe.pretražujete net i pronaći popis naredbi pogodna za HD44780 LCDs kao što je prikazano ovdje:
h ** p: / / ~ www.doc.ic.ac.uk/ ih / doc / LCD / instruct.html
moglo bi biti da je pic osnovnih naredbi "LCDOUT" ne slijedite ove insturcitons?Proteus i tako ne znaju što učiniti?
Mr.Cool
Pišem kod u PIC BASIC PRO.i sam pokušava integrirati ovo u Proteus.
U Proteus imam PIC 16F877 i povezan LCD po PIC BASIC knjizi možete pronaći ovdje: h ** p: / / www.mikroelektronika.co.yu/english/product/books/picbasicbook/07.htm # 20LCD% 7.3% 20display
(I ne uključuju dijelove o "pozadinsko osvjetljenje").
Također sam, odgovarajuci logici sonda priključena na PORTB.0 gledati ako moje bi migati code-a-LED što čini sa potpunim uspjehom.
moj problem je uzimajući LCD za rad.Odabrala sam LCD model LM016L.Želim ga za prikaz teksta na 2 linije.kad sam pisati kod u mikrokod studio, to izgleda ovako:
Define LCD_DREG PORTD 'I / O port gdje LCD je spojen
Define LCD_DBIT 4 'zalogaj početnog odabira (korišten u 4-bit bus)
Define LCD_RSREG PORTD 'port registrirate odaberite
Define LCD_RSBIT 2 'Registracija odaberite ukosnicu
Define LCD_EREG PORTD "Omogući luka
Define LCD_EBIT 3 'Omogući ukosnicu
Define LCD_BITS 4 '4-bitna sabirnica podataka
Define LCD_LINES 2 "LCD lik ima 2 linije
visoka PORTD.1 'Uključite pozadinsko
Main: 'Početak programa
lcdout $ Fe, 1 'Clear LCD zaslon
"Ispis" prvu liniju "u prvom retku
lcdout "prvu liniju"
Fe lcdout $, $ c0 'Premjesti LCD pokazivač na drugom retku
"Ispis" Second Line "u drugom redu
lcdout "Second Line"
kraj 'kraj programa
I onda kompajlirati i umetnite ga u Proteus.Imam pismeni zasebnog programa za migati i LED insterted i da u Proteus i Internet utvrde savršeno, tako da ne postoji ništa izvrnut sa mojim setup.Pitam se ako je za napraviti sa Proteus LCD verson naredbama koje koriste PIC BASIC.
kad sam ostvario simulaciju gumb jedina stvar koja se događa je LED svjetla gore (pretvara svjetlo zelene boje), ali bez teksta pojavljuje.
prema Proteus dokumentacije, LCD radovi na "HD44780" model naredbe.pretražujete net i pronaći popis naredbi pogodna za HD44780 LCDs kao što je prikazano ovdje:
h ** p: / / ~ www.doc.ic.ac.uk/ ih / doc / LCD / instruct.html
moglo bi biti da je pic osnovnih naredbi "LCDOUT" ne slijedite ove insturcitons?Proteus i tako ne znaju što učiniti?
Mr.Cool