promjena veličine od tranzistor?

E

eexuke

Guest
Poštovani,
Tijekom digitalnog dizajna, što je učinak određivanje veličine do tranzistor?Ako je tranzistor veličine do koje povećavaju svoje širine, to je kapaciteta će povećati otpor, dok će se smanjiti.Tako ukupna RC kašnjenje ostaje gotovo nepromijenjena, ja sam zar ne?

Kada govorimo o dimenzioniranje, ona mora biti lanac tranzistora i svrha određivanje veličine je napraviti minimalno kašnjenje cijelog lanca.

Mislim da bi bilo točni razlikovati dimenzioniranje gore "tranzistora" i promjena veličine do "vrata".

- Kada veličine do CMOS vrata (koja se sastoji NMOS PDN i PMOS PUN), te povećati svoju sposobnost vožnje, ali i povećati kapacitivnih opterećenja na prethodne vrata.To će utjecati na ukupno kašnjenje logika lanca.To je takozvani "gate dimenzioniranje" za digitalne dizajnera za napraviti vrijeme za optimizaciju.Za ovu temu, google "logično napor" za više informacija.David Harris je lijepa knjiga pod nazivom "logički napor" na njega.

- U CMOS, možete to učiniti tranzistor dimenzioniranje unutar vrata za podešavanje performanse vrata, za to će utjecati na prag napona i kašnjenje vrata.

- U dinamična logika, kao što su domino-logika, tu je feeder na izlazna vrata.Dovodni držati vrata od naplate štete od dijeljenja.No, obično trebate veličine do feeder tako da se neće boriti sa PDN tijekom evaluacije.

Bilo tko znati ostalim slučajevima molimo Vas da nastavite.

Hi don_quixote,
Kao što si rekao, sizeup od tranzistor će se utjecati na svoj prag i vrijeme kašnjenja.Ono što želim znati je, ako sam do veličine tranzistor, imat će kapacitet povećava i smanjuje otpor, onda kako o njegovoj intrinzična kašnjenje koje zabrinutost RC proizvod?

Mislim da postoje dva gledišta na ovaj problem.Ako imamo vrata u vožnji opterećenja kondenzator s fiksnim vrijednost koja je veća od parasitics vrata na izlaz, a zatim povećanje veličine tranzistora povećava sposobnost vožnje od vrata, a time i brzinu.Ali ako mi i dalje sve veličine, na kraju parasitics iz tranzistora će postati dominantna i at ovaj pointcast daljnje povećanje veličine neće donijeti primjetan porast u brzini.

eexuke wrote:

Poštovani,

Tijekom digitalnog dizajna, što je učinak određivanje veličine do tranzistor?
Ako je tranzistor veličine do koje povećavaju svoje širine, to je kapaciteta će povećati otpor, dok će se smanjiti.
Tako ukupna RC kašnjenje ostaje gotovo nepromijenjena, ja sam zar ne?

eexuke wrote:

Hi don_quixote,

Kao što si rekao, sizeup od tranzistor će se utjecati na svoj prag i vrijeme kašnjenja.
Ono što želim znati je, ako sam do veličine tranzistor, imat će kapacitet povećava i smanjuje otpor, onda kako o njegovoj intrinzična kašnjenje koje zabrinutost RC proizvod?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back